Tencere Böreği |
12-25-2009 | #1 |
Şengül Şirin
|
Tencere BöreğiTencere Böreği Malzemeler: 4 yufka, 4 yumurta, 1 büyük paket margarin (250 gr), 250 gr beyaz peynir (Bir büyük paket margarin kadar), 250 gr kaşar peyniri, 1 su bardağı süt, Yarım demet maydanoz, dereotu, 1 kahve kaşığı karabiber, 1 kahve kaşığı kırmızı biber Yapılışı: 1- Dibi yuvarlak 30- 35 cm çapında bir tencere yağlanır Yufkanın bir tanesi kenarlarından eşit sarkacak şekilde yerleştirilir 2- Kalan 3 yufka iyice didiklenir 3- Beyaz peynir, kaşar peynir rendelenir Kırmızı ve karabiber, kıyılmış maydanoz, dereotu karıştırılır 4- Yufka ve peynir karışımı kat kat tencereye yerleştirilir 5- Yumurta, erimiş yağ ve süt çarpılır Yufkanın üzerine gezdirerek dökülür (1 fincan kadar üzeri için ayrılır) 6- Sarkan yufkalar tencerenin içine toplanır Ayrılan karışım sürülüp orta hararetli fırında pişirilir (İçinin iyi pişmesi için uzun süre pişirmeye dikkat etmelidir) 7- Servis tabağına ters çevrilip, dilimlenir Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|