![]() |
Ballı Kruvasan |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Ballı KruvasanBallı Kruvasan Malzemeler, 1 adet Yumurta 2,5 su bardağı süt 1 Paket yaş maya 1 Yemek kaşığı toz şeker 1 paket margarin (oda sıcaklığında erimiş) Tuz Yeterince un İçi için; 1 Su bardağı bal 1 Su bardağı çekilmiş ceviz içi Hazırlanışı, Ilık sütün içine mayayı ve şekeri ilave ederek mayanın kabarmasını sağlayın ![]() 1 bardak elenmiş unun ortasını havuz gibi açın ![]() İçine mayalı süt, yumurta akı ve tuz ekleyip yeterince un ile orta sertlikte bir hamur elde edin ![]() Hamurun üstünü temiz bir bezle kapatıp 1-2 saat mayalanması için bekleyin ![]() Mayalanan hamuru yarım cm ![]() ![]() Yumuşamış yağın üçte birini hamurun üzerine sürün ![]() Hamurun kat yerlerine de yağ sürerek karşılıklı kenarlarını bohça katlar gibi katlayın ![]() Hamuru buzlukta 10-15 dakika kadar bekletin ![]() Buzluktan alarak aynı işlemi bir kaç kez daha tekrarlayın ![]() Hamuru son kez yağlayıp katlayıp buzluktan aldıktan sonra 3 mm ![]() ![]() ![]() Hamur şeritlerini eşit kenarlı üçgen parçalar halinde kesip çıkarın ![]() Üzerlerine bolca cevizli bal karışımını sürüp hamurları geniş kenarlarından başlayarak rulo yapıp sarın ![]() Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürün ![]() 185 derecelik fırında yaklaşık 35-40 dakika üzerleri kızarıncaya kadar pişirin ![]() Afiyet olsun ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|