Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bakla, zeytinyağlı

Zeytinyağlı Bakla

Eski 04-14-2009   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Zeytinyağlı Bakla



Zeytinyağlı Bakla


Mevsimin en güzel sebzelerinden baklayı, zeytin yağıyla pişirip üzerine sarımsak yoğurt dökerek yemiş miydiniz? Şimdi, tam zamanı!



Malzemeler,

1 Kg bakla
2 Adet küçük boy kuru soğan
1 Çay bardağı zeytin yağ
1 Kase yoğurt
2 Diş sarımsak
Yarım demet dereotu
Tuz
Hazırlanışı,
Soğanları küp küp doğrayın
Tencereye zeytinyağ ekleyip, soğanları pembeleşinceye kadar kavurun
Baklaları ortadan ikiye ayırın ve bol suda yıkayın
Tencereye ilave edip soğanlarla birlikte bir iki kez daha kavurun
Üzerine 1 su bardağı su ilave edip kapağını kapatın kısık ateşte 30-35 dakika pişirin
Dere otların ince ince kıyın ve pişmekte olan baklaların üzerine serpin
Sarımsaklı yoğurt hazırlayın
Baklaları servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapın
Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Zeytinyağlı Bakla

Eski 12-24-2009   #2
Şengül Şirin
Varsayılan

Cevap : Zeytinyağlı Bakla



Zeytinyağlı Bakla
Malzeme:

1 kg taze bakla
1 demet taze soğan
1 demet dereotu
2 diş sarımsak
1 kahve fincanı Un
2 adet limon
1 çay bardağı Zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 kase yoğurt


Tarifi
Baklaları yıkayıp bir bıçakla kenarlarındaki kılçıkları ayıklayın Derin bir kaba 1 litre kadar su aktarın, içine unu ve limon suyunu ekleyin Çırpma teli ile karıştırın Ayıklanmış baklaları kararmamaları için hazırlamış olduğunuz limonlu ve unlu suyun içine atın Taze soğanları ve dereotunu temizleyip bol suda yıkadıktan sonra ince ince doğrayın Bir tencereye zeytinyağını alıp orta hararette biraz kızdırın

Baklaları limonlu ve unlu sudan çıkartıp tenceredeki zeytinyağına ilave edin 3-4 dakika kavurun Kıyılmış sarımsak, dereotu ve taze soğanları kavurmuş olduğunuz baklaların üzerine ilave edin Tuz, tozşeker ve su ilave ettikten sonra üzerini yağlı kağıt ile örtüp tencerenin kapağını kapatın Orta hararetli ateşte 45 dakika kontrol ederek pişirin Oda sıcaklığında bekleterek soğutun Servis tabağına alıp dereotu ile süsleyin İsteğe göre sarımsaklı yoğurt ile soğuk olarak servis yapın

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.