![]() |
Atatürk Ile Ilgili Ezber Bozan Belge |
![]() |
![]() |
#1 |
peri
|
![]() Atatürk Ile Ilgili Ezber Bozan BelgeZübeyde Hanım’ın hatim duası vasiyeti, Atatürk’ün 1921’den önce vefat eden ikisi kız 4 kardeşi olduğunu ortaya çıkardı
![]() DARÜŞŞAFAKA Cemiyeti’nin arşivinden çıkan bir belge Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün kardeşleri ve yakın akrabalarına ilişkin yeni bilgileri ortaya çıkardı ![]() ![]() ![]() 3’Ü KIZ 3’Ü ERKEK ALTI KARDEŞ ZÜBEYDE Hanım’ın o tarihte hayatta bulunan akbarabaları hariç hatim duası için verdiği isimler şunlar: Kızları İsmet ve Naciye, oğulları Ömer ve Ahmed ile manevî kızları Rabia Hanım ![]() ![]() ![]() ![]() LİSTEDE ÜVEY BABASI DA VAR DARÜŞŞAFAKA’YA verilen vasiyet belgesinde Zübeyde Hanım, Atatürk’ün de babası olan ilk eşi Ali Rıza Efendi’den ‘Ali’ diye söz ederken ikinci eşi, Atatürk’ün üvey babası Ragıp Bey’e de yer vermiş ![]() ![]() İlmiye Çığ, profesör değil ‘uzman’mış BAŞÖRTÜSÜ tartışmalarının alevlendiği dönemde ‘Sümerler’de başörtüyü fahişeler takardı’ iddiasıyla tanınan ve medya tarafından Sümerolog Profesör diye takdim edilen Muazzez İlmiye Çığ’ın değil profesör, doktora bile yapmadığı ortaya çıktı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() STAR
Yüreğin varsa karşılıksız da seversin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Korkun ne olabilir ki? Kaybetmek mi? Hep yalnız değilmiydik zaten ![]() ![]() ![]() Seviyorum demek önce onsuz olmayı kabullenmektir Varlığı armağansa yokluğu ceza deği Varlığının değerini bilmektir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|