|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
“rabbin, bıraktı”, darıldı, duha3 |
![]() |
“Rabbin Sana Ne Darıldı, Ne de Seni Bıraktı.” (DUHA-3) |
![]() |
![]() |
#1 |
fatmanur
|
![]() “Rabbin Sana Ne Darıldı, Ne de Seni Bıraktı.” (DUHA-3)“Rabbin sana ne darıldı, ne de seni bıraktı ![]() ![]() ![]() Diyelim başınıza istemediğiniz bir olay geldi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Herkes benden uzak, herkes bana kırgın” düşüncesi içinde çöküntü yaşıyorsunuz ![]() “Rabbin sana ne darıldı, ne de seni bıraktı” (Duha-3) Kim kırılırsa kırılsın, kim darılırsa darılsın, kim terk ederse etsin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Başınızda ağır bir dert var ![]() ![]() ![]() “Demek ki, zorluğun yanında bir kolaylık mutlaka var! Zorluğun yanında bir kolaylık muhakkak var! ” (İnşirah-5/6) Garantiyi veren Allah! ![]() ![]() Ayet; kolaylığın zorluk içinde saklı olduğunu, çözümün sorunda gizli olduğunu da fısıldıyor ![]() ![]() “Derman aradım derdime, derdim bana derman imiş” Yakup, oğlu Yusuf’u yitireli 40 yıl olmuş ![]() ![]() ![]() ![]() Oğulları acı acı gülerek: “Baba, 40 yıl geçti, hala mı ümit, hala mı Yusuf? ![]() ![]() ![]() ![]() İçinde bulunduğunuz çukurdan çıkamayacak gibi hissediyorsanuz kendinizi ![]() “Ey kendilerinin aleyhine aşırı giden kullarım! Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin ![]() ![]() ![]() Maddi sıkıntınız hat safhada ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Eğer yoksulluktan korkarsanız, Allah dilerse lütfuyla sizi zengin kılar ![]() ![]() Bir yakınınız ölümcül hastalıkla yatağa düştü ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Kulumuz Eyyub u da an, o zaman Rabbine şöyle nida etmişti: “Bak bana, meşekkat ve acı ile şeytan dokundu! Ve ona, bütün ailesini ve beraberlerinde bir misli daha tarafımızdan bir rahmet olarak bahşettik ki, temiz akıllılar için bir ibret olsun ![]() Olayları, gelişmeleri yorumlamakta, tavır belirlemekte zorlanıyorsunuz ![]() ![]() ![]() gerektiği en uygun vakitte gelişiyor ![]() ![]() ![]() “Olur ki, siz bir şeyden hoşlanmazsınız; oysa o, hakkınızda hayırlıdır ![]() ![]() ![]() Rabbimiz ALLAH (c ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Vel Akıbetü lil Müttakin” (Kasas-83) yani : “Akıbet(hayırlı son, güzel sonuç) Müttakiler (takvayı kuşananlar,korunanlar, inanca sarılanlar) içindir! ![]() selam ve dua ıle ![]() ![]() ![]()
Sen öyle rahmet edersin ki rahmetinin bir cilvesi cennetim olur Rahmetinden bir parıltı sonsuz mutluluğumdur Rahmetinin bir damlası herkesin rızkına kefil olur Su çorak gönlüme merhametini indir Su fani ömrümü sonsuzluğa eriştir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|