|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
ali, binti, efendimizin, peygamber, sav, torunu, zeyneb |
![]() |
ZEYNEB Binti ALİ (r.a) (Peygamber Efendimizin (s.a.v) Torunu) |
![]() |
![]() |
#1 |
b@ron
|
![]() ZEYNEB Binti ALİ (r.a) (Peygamber Efendimizin (s.a.v) Torunu)ZEYNEB binti ALİ (r ![]() Zeyneb binti Ali b ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zeyneb; zekî ![]() ![]() ![]() Babası kendisini ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Annesi Fatımatü'z-Zehrâ'dan ve Esmâ binti Umeys'ten hadis rivayet etmiştir ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zeyneb de: "Ah ya Muhammed! Semânın bütün melekleri sana selâtü selâm etsin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Esirler İbn Ziyad'ın huzuruna çıkarıldıklarında Hz ![]() ![]() ![]() ![]() Ubeydullah; "Şu oturan kadın kimdir?' diye üç kere sorduğu halde Zeyneb ona cevap vermedi ![]() Cariyelerden biri; "Bu ![]() "Sizleri alçaltan ![]() ![]() ![]() Hz ![]() "Bizleri Muhammed ile şereflendiren ve tertemiz yapan ![]() ![]() ![]() ![]() İbn Ziyâd; " ![]() ![]() "Onların üzerine ölüm yazılmıştı ![]() ![]() ![]() ![]() İbn Ziyad hiddetlenerek; "Senin azgın kardeşine ve ailenden âsî ve isyankâr olanlara karşı duyduğum kinden artık rahatlamış bulunuyorum" dedi ![]() Bu sefer Zeyneb; "Yemin ederim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İbn Ziyad; "Bu bir kahramanlıktır ![]() ![]() ![]() Zeyneb; "Bir kadının kahramanlıkla ne ilgisi olabilir ki?" dedi Bu sırada ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hz ![]() "Ey İbn Ziyad! Bizden öldürdüğün kimseler yeter ![]() "Eğer mü'min isen ![]() ![]() ![]() Bunun üzerine İbn Ziyad ![]() ![]() İbn Ziyad ![]() ![]() ![]() "Bunların esirleri bize helaldır" dedi ![]() ![]() "Bunu bana bağışlayıver" dedi ![]() ![]() ![]() ![]() Zeyneb ![]() "Yalan söyledin ve alçaklık ettin; bu iş ne sana ne de ona helâl değildir" deyince ![]() Yezid öfkelendi ve: " ![]() ![]() ![]() Zeyneb; "Asla! Vallahi sen dinimizden çıkıp başka bir dine girmedikçe ![]() ![]() ![]() ![]() Yezid yine gazaba geldi ve; "Sen bana bu şekilde karşılık mı veriyorsun? Dinden ![]() ![]() Zeyneb; " ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu sefer Yezid; "Ey ![]() ![]() Zeyneb; "Sen emîr olduğun halde ![]() ![]() Daha sonra esirler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Ben ![]() ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak: Şamil İslam Ansiklope
|