![]() |
Tavuk Şinitzel |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Tavuk ŞinitzelTavuk Şinitzel Malzemeler 2 büyük parça tavuk göğsü Damak tadınıza göre tuz, kırmızı toz biber Kızartmak için zeytinyağı Pane Harcı için, 1 su bardağı galeta unu 1 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kekik Hazırlanışı, Tavuk etleri incecik olarak dövüp orta büyüklükte parçalara bölün ![]() Tuz ve kırmızı toz biberle harmanlayın ![]() Düz bir tabakta galeta unu ve baharatları karıştırın ![]() Yumurtayı düz bir tabağa kırıp karıştırın ![]() Tavaya az miktarda zeytinyağı alıp hafifçe ısıtın ![]() Tavuk etlerini önce yumurtaya sonra pane harcına batırın ![]() Tavaya alıp iki tarafını da kızartın ![]() Afiyet olsun ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|