![]() |
Gerdanlık Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Gerdanlık TatlısıGerdanlık Tatlısı Malzemeler 1 koyun boynu 1 ![]() 250 gr kuru kayısı 250 gr kuru erik 150 gr çam fıstığı 150 gr badem 1 kabuk tarçın 1 çay bardağı Amerikan pirinci 5 diş karanfil 1 paket sakız Tarifi Boyunu küçük parçalara ayırarak eti iyice ezilene kadar pişirin ![]() ![]() ![]() Koyulaştığı zaman bir gece önceden ıslatmış olduğunuz kayısi ve erik kurusularını küçük doğrayarak içine atın ![]() ![]() ![]() Pişirdiğiniz bu karışımi servis tabaklarına alın ve üzerini kavrulmuş badem ve çam fıstığı ile süsleyin ![]() ![]() ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|