Cevizli Elma Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Cevizli Elma TatlısıCevizli Elma Tatlısı Malzemeler, 5 adet elma 1,5 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi 4 adet kuru kayısı 1 adet havuç 1 yemek kaşığı pudra şekeri 1 tatlı kaşığı tarçın Hazırlanışı, Elmaların tepelerini kesip içlerini oyun ![]() Yayvan bir tencereye elmaları dizip üzerine toz şeker serpin ![]() Üzerini geçecek kadar su ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin ![]() Pişen elmaları süzüp soğuması için kenarda bekletin ![]() Havucun kabuklarını soyup rendeleyin ![]() Küçük boy bir tavaya havuç, elma içi ve pudra şekerini alın ![]() Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin ![]() Pişen harcı soğuması için kenarda bekletin ![]() Kayısıları küp şeklinde doğrayın ![]() Kâsede havuçlu harç, kayısı, ceviz ve tarçını karıştırın ![]() Karışımı elmaların içine doldurun ![]() Elma tatlısını servis tabağına alıp buzdolabında yarım saat bekletin ![]() Yanında bal ya da kaymakla servis yapabilirsiniz ![]() Afiyet olsun ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır |
|
|
|