Tereyağlı Ekmek |
12-10-2009 | #1 |
Şengül Şirin
|
Tereyağlı EkmekTereyağlı Ekmek Malzemeler, Hamuru için, 2 yemek kaşığı tereyağı 2 tatlı kaşığı toz şeker 1,5 tatlı kaşığı tuz 3 su bardağı un 1 su bardağı süt Yarım tatlı kaşığı instant maya Üzeri için, 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı un Hazırlanışı, Hamur için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alın Tüm malzemeler özleşene dek iyice yoğurun Hamurun mayalanması için üzerine nemli bir bez örtüp 1 saat bekletin Mayalanan hamuru eşit büyüklükte parçalara bölüp şekil verin Şekil verdiğiniz hamurları 15 dakika sıcak bir ortamda dinlendirin Dinlenen ekmeklerin üzerine zeytinyağı ve su sürün Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin Fırından çıkan ekmek ılındıktan sonra dilimleyin Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|