Karnabahar çorbası |
12-03-2009 | #1 |
Şengül Şirin
|
Karnabahar çorbasıKarnabahar çorbası Malzemeler 1 adet orta boy patates 1 adet orta boy soğan 1 adet küçük baş karnabahar 1 paket krema Süt Tavuk suyu veya tableti Tuz ve karabiber Hazırlanışı Öncelikle soğanımızı ,patatesimizi ince ince kesiyoruzKarnabarımızı yıkayıp yeşil kısmını çıkarıp 4-5 çiçek olarak tencereye sığabileceği bir şekilde ayarlıyoruz Bu arada başka bir tencerede bir miktar su içerisinde bir parça tavuğu haşlayarak tavuk suyu elde ediyoruz Sebzelerimizi tencereye ilave ettikten sonra tavuk suyu ve baharatlarımızı da ekleyip tencerenin kapağını kapatıp dumanı çıkıncaya kadar orta ateşte pişiriyoruz Duman çıktıktan sonra kısık ateşte 20 dakika sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz Sonraki aşama da ise blendırdan geçirip bir paket kremayıda ekliyoruz Çorbanızın koyuluğuna göre bir miktar süt ekleyip tekrar baharatlarını kontrol ediyoruz 10 dakika da bu şekilde kaynatıp kızartılmış minik küp ekmekler ile servise hazırlıyoruzAfiyet olsun __________________
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|