![]() |
İnsansız Fotoğraf Olmaz! |
![]() |
![]() |
#1 |
delishhhh
|
![]() İnsansız Fotoğraf Olmaz!SİZE de denk geliyordur ![]() ![]() ![]() Sokakta aniden elinize bir fotoğraf makinesi tutuşturur biri ![]() ![]() ![]() ![]() Onlar yaşadığınız şehri gezip görmeye gelenlerdir çoğu zaman ![]() Seyahat demek fotoğraf demektir biraz da tabii ![]() ![]() Fakat bizim öyle bir alışkanlığımız yoktur ![]() Yani bir nesneyi, gökyüzünün aldığı renkleri, bir sokağı falan görüntüleme "geleneğimiz" yoktur ![]() Fotoğraf deyince "poz vermek" gelir aklımıza ![]() Çünkü insansız fotoğraf olmaz! Çıkarıp bakın albümlerinize ![]() ![]() ![]() Arkadaşlarınızınkine bakın ![]() ![]() ![]() Bir tek insansız fotoğraf bulursanız, ben buradayım ![]() Onlarca makara filmle dönülür seyahatlerden lakin içinde arkadaşlarla sırıtılmayan tek kare yoktur ![]() Diyelim kırk yılda bir, bir çeşmenin yahut bir ağacın fotoğrafını çekeceğiniz tuttu ![]() ![]() ![]() ![]() * Bakın fotoğraf makinesinin üstümüzde yarattığı etki de ilginçtir ![]() Makineyi gören "muzip" kesilir ![]() Biraz daha ileri gidip "şaklaban" diyebiliriz hatta ![]() Makine üstümüze çevrildiği anda, biz, biz olmaktan çıkarız ![]() Çocukluğumuzda bir oyun oynardık ![]() ![]() ![]() "Bir, iki, üç, güzellikle" derdi içimizden biri, hepimiz en güzel olmaya çalışırdık ![]() Sonra, "Bir, iki, üç, çirkinlikle" ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi eline makineyi alan "Komiklikle" diyor sanki ![]() Biri ötekinin kafasına iki parmağıyla boynuz takıyor, öteki dilini çıkarıyor, beriki nanik yapıyor ![]() ![]() ![]() Bilmeyen delice eğlenildiği bir anda deklanşöre basıldığını zanneder ![]() Hayır ![]() ![]() ![]() ![]() Fotoğrafta düz duran biri varsa bilin ki boş bulunmuştur ![]() * Şimdi, fotoğraf makinesi görünce zıvanadan çıkan insanlar olarak sakin sakin cami, kilise, köprü vs ![]() ![]() Bu saydıklarım ancak fon oluşturmaya yarıyor ![]() Hatta Ngorongoro Krateri'ne Afrika'nın yaban hayatını görmeye gittik diyelim, dönüşte elimizde oranın aslanlarından ziyade "gezi grubunun aslanları"! ![]() ![]() İşte, yazının başında sözünü ettiğim, o elinize fotoğraf makinesi tutuşturanlar da aynıdır ![]() Boğaz'da rastlarsınız onlara daha çok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Olsun, onlar orada olduğunu biliyorlar ya! "Resimaltı" olarak anlatırlar ileride! MIŞ/MUŞ ■ Sevgilisine kızan genç, karakolda kendini yakmış ![]() "Karakolda ayna var", bir de benzinle çakmak! * ■ Bahçeli, "Domuz gribine inanmıyorum" demiş ![]() Buradan bir sürtüşme çıkmaz, Erdoğan da inanmıyor zaten! * ■ Audrey Hepburn İzmirliymiş ![]() "Ben Gâvur İzmir demiştim zaten" der mi şimdi! PAKİZA SUDA |
![]() |
![]() |
|