![]() |
Patlıcan Musakka |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Patlıcan MusakkaPatlıcan Musakka Malzemeler, 2 adet bostan patlıcan 250 gram kıyma 1 adet kuru soğan 1 adet domates 4-5 Dal maydanoz Damak tadınıza göre pul biber, tuz Kızartma için sıvı yağ Hazırlanışı, Patlıcanların kabuklarını alacalı soyup halka şeklinde doğrayın ![]() Bol kızgın yağda patlıcanları kızartın ![]() Fazla yağını alması için pişen patlıcanları havlu kâğıt üzerine çıkarın ![]() Soğanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ![]() Tavada; 1 yemek kaşığı sıvıyağ ile pembeleşinceye kadar kavurun ![]() Domatesin kabuklarını soyup rendeledikten sonra tavaya ekleyin ![]() Kıyma, tuz ve pul biberi tavaya ilave edin ![]() Kıyma suyunu çekene kadar pişirin ![]() Kızarmış patlıcanları orta derinlikte servis tabağına alın ![]() Üzerine kıymalı harcı yayın ![]() Maydanozla süsleyip servis yapın ![]() Afiyet olsun ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Patlıcan Musakka |
![]() |
![]() |
#2 |
KRDNZ
![]() |
![]() Cevap : Patlıcan MusakkaPatlıcana çoğu kişi bayılıyor ama ben bir türlü sevemedim ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Patlıcan Musakka |
![]() |
![]() |
#3 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Patlıcan MusakkaBen de o çok sevenlerdenim ![]() ![]() ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|