|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
profesörü, sorar, soruyu, üniversite, öğrencilerine |
![]() |
Bir üniversite Profesörü öğrencilerine Su Soruyu Sorar; |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Bir üniversite Profesörü öğrencilerine Su Soruyu Sorar;Bir üniversite profesörü öğrencilerine su soruyu sorar;
- Var olan her şeyi Tanrı mı yarattı? Bir öğrenci ayağa kalkar ve cevaplar ![]() - Evet, her şeyi Tanrı yarattı! Profesör sorusunu yineler ve öğrenci yine 'Evet efendim' diye cevaplar ![]() Profesör devam eder ![]() - Eğer her şeyi yaratan Tanrı ise ve şeytan var olduğuna göre şeytanı da Tanrı yaratmış olur ![]() ![]() Öğrenci böyle bir önerme karşısında şaşırır ve yerine oturur ![]() ![]() Bu arada başka bir öğrenci ayağa kalkar ve 'Bir soru sorabilir miyim profesör' der ![]() ![]() Öğrenci 'Soğuk var mıdır' diye sorar ![]() Profesör; 'Nasıl bir soru bu böyle, tabii ki vardır' di ye cevaplar ![]() Öğrenci 'Aslında, fizik yasalarına göre soğuk yoktur; yaşamda/ gerçekte biz soğuğu sıcaklığın yokluğu olarak düşünürüz ![]() ![]() ![]() ![]() - Profesör, karanlık var mıdır? - Tabii ki vardır ![]() - Korkarım gene yanılıyorsunuz efendim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu kez profesör pek emin olamamakla birlikte cevaplar ![]() ![]() - Tabii vardır ![]() ![]() ![]() ![]() Öğrenci itiraz eder ![]() - Şeytan yoktur efendim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Profesör kürsüdeki yerine çöker ![]() Genç öğrencinin adı Albert Einstein'dir ![]() Alıntıdır
![]() |
|