![]() |
İtin Biri - Bülent Akyürek |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() İtin Biri - Bülent Akyürekİtin Biri Yazar: Bülent Akyürek Yayınlandığı yıllarda underground romanın Türkiye’deki öncüsü olan “İtin Biri” şizofrenik bir arkaplânla kurgulanmış ve biçim, kurgu, dil özellikleriyle yeni romanın öncüsü olmuştu ![]() İtin Biri, üçlü aşk üstüne yazılmış en iyi romanlardan biridir ![]() Gitmişti ama önceleri bunun küçük bir şaka olduğunu sandım ![]() Daha çok ıslanacağız Tüm geceyi yağmurun altında bu sözü tekrarlayarak geçirdim ![]() ![]() Evime doğru yürürken kızgın olduğum şahıs ve şeylere karşın ağzımı dolduruyor, küfredersem rahatlayacağıma inanıyordum ![]() ![]() ![]() görünen köy: Sıkı çalışan bir insanım ![]() “Sürdürmem gerek, ben sürdüremiyorum, sürdürmem gerek, sözcükler olduğu sürece anları söylemek gerek, beni buluncaya, beni söyleyinceye dek, onları söylemek gerek, tuhaf çaba, tuhaf hata, sürdürmem gerek, belki de çoktan oldu, belki de çoktan söylediler bana söyleyeceklerini, belki beni öykümün eşiğine dek, öyküme açılan kapının eşiğine dek taşıdılar ![]() Eğer kapı açılırsa…” kılavuz: “Heveslilerin ve eleştirmenlerin çoğuna göre roman, her şeyden önce, bir “hikâye”dir ![]() ![]() ![]() ![]() asiye nasıl kurtulmaz derneği: (Kahraman, metan olgusunu kaybetsin azizim!) Neredeyim? Benim yanımda ![]() Yanında olmak… Bu her şeyin bittiğinin göstergesi mi yoksa yeni başlangıçları göze almak mı? Beni bir daha bırakma n’olur, ikinci bir intihar girişimine hazırlanmam uzun zaman alır ![]() ![]() ![]() İnanmadın bana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Muallâkta kalan sorularımızın toplama kampı ![]() ![]() Güç verdi demek? Güç dediğin şey korkaklığının makyajı olmalı ki intiharı denedin ![]() ![]() intihar denememle mi, nasıl? İntihar eden insanların kimseye kin duymadıklarına inanıyorum, eğer bana kin besleseydin intikam alacağın günü beklemek için hayata daha sıkı bağlanmak zorunda kalacaktın… görünen köy: Kafaya koyduğumu yapamayacağım, aksilikler olacak korkusu beni çileden çıkarır ![]() kısa devre sosyolog: “Kimi kez insanın, ruhsal yapısı nedeniyle, kendisini aşan ve kendinden sonra da varlığı süren bir şeye bağlanmadan yaşayamayacağı söylenmiş se bu zorunluluğun nedeninin de, büsbütün yok utmamak için bir şeye gereksinim duyma gereği olduğu öne sürülmüştür ![]() ![]() ![]() ![]() asiye nasıl kurtulmaz derneği: (Mastürbasyon bunlar mirim ![]() ![]() Kinin panzehir olduğunu mu söylemek istiyorsun? O halde niçin kin de intihar gibi büyük günahlardan? Üstüme gelerek saldırtacağını sanıyorsan yanılıyorsun ![]() ![]() Yosun: Yeşil ölüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “Kele “Neden kelsin”demişler ![]() ![]() görünen köy: Hayata doyum sağlamış biriyim ![]() Klavuz; Romancı, gözdağıcılığını tamamlamak isterse, kendini, hep söylediğinden daha fazlasını biliyormuş gibi gösterir ![]() ![]() ![]() İntihar teşebbüsünle benden nefret etmediğini anlattığın kadar inançsız bir insan olduğunu da ispatlamış oldun ![]() Yanılıyorsun, bu kinle yaşayamayacak kadir inançlıyım Kübra… Bütün sorun burdan kaynaklanıyor zaten, kimseye bir şey yapamamandan, yaşamak için öldürmek gerek ![]() asiye nasıl kurtulmaz derneği: (Huhh ![]() ![]() _Hayır, öldürmek için yaşatmak… Neden sağlıksız insanları İyileştirdikten sonra asarlar bilir misin? Elinde kaybedecek daha çok iyi olsun diye ![]() ![]() İlle de birilerine sataşman gerekiyorsa simitçiden önce milletvekilini seçerim ![]() Burak ![]() ![]() ![]() ![]() asiye nasıl kurtulmaz derneği: (Hüzün verici, tanımsız mutluluğun da mutsuzluğun da faydası olmaz…) Tat almak için kavramak gerekiyor, nasıl olacak? Kendi benliğimizle ![]() Yanılıyorsun ![]() Yanıldığımı bu kadar net söylemen için senin bütün doğrulan bilmen gerek, yok eğer sezgi diyeceksen ona saygım var, sezgilere tapıyorum, ataç kullanmadan düşünebilmek, sezgi, tapıyorum, araçsız düşünmek, gerçek doğru, sezgi… Tamam hayatım hepsi geçti, dinlenmen gerek ![]() Ancak sevdiğinin yanında dinlenebilir insan! asiye nasıl kurtulmaz derneği: (Hey baksana… Onun yanında dinlenemediğine göre, hu… Ne dersin?) Ancak sevdiğinin yanında dinlenebilir insan, oysa neyi sevdiğimi bilmiyorum ben, nefret ediyorum, her şeyden tiksiniyorum, sevmiyorum hiçbir şeyi ![]() Seviyorsun ![]() ![]() Delinin zaman kültürü yoktur Kübra ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Niye böyle konuşuyorsun Burak? Yanındayım görmüyor İstersen söylediğini düzelteyim Kübra; Yanımda değil yakınımdasın…
![]() |
|