![]() |
Çikolatalı Armut Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Çikolatalı Armut TatlısıÇikolatalı Armut Tatlısı Malzemeler, 3 adet armut 1 paket çikolata 1 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su 1 yemek kaşığı ince çekilmiş ceviz içi Hazırlanışı, Tencereye toz şeker ve suyu alın ![]() Armutların kabuklarını soyup tencereye yerleştirin ![]() Şerbet kaynamaya başladığında armutları tencereden çıkarın ![]() Küçük bir fırın tepsisine yağlı kâğıt serip armutları dizin ![]() Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika armutlar kızarana kadar pişirin ![]() Çikolatayı benmari usulü eritin ![]() Fırından çıkardığınız armutları servis tabağına alın ![]() Üzerine eritilmiş çikolata ve ceviz içi döküp servis yapın ![]() Afiyet olsun ![]() ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|