11-09-2009
|
|
delishhhh
|
Başbakan’dan 2. Aşı Bombası
TÜRKİYE’de domuz gribiyle ilgili endişe ve tereddütler alabildiğine büyürken, Başbakan Tayyip Erdoğan’dan halkı daha da endişelendirecek açıklamalar geldi Bir TV programına katılan Başbakan, “ABD’nin kullandığı aşılarda farklı şeyler olduğu, bize gelende farklı şeyler olduğu belirtiliyor Yan etkiler anlatılmalı” dedi
Öyleyse bu aşıları kim ithal etti!
ERDOĞAN, “Her şeyi anlat Bazı ülkeler bu işe karşı olduklarını söylüyorlar Zorlayıcı asla olmamalıyız Yan etkileri ve faydaları anlatılmalı” diye konuştu Başbakan Erdoğan’ın bu sözleri halkın endişelerini daha da artırırken, aslında bir skandalın da itirafına dönüştü Bu aşıları kim ithal etti ve bu izni nasıl aldı?
Başbuğ ile güven sorunu yok
BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, “Niye Genelkurmay Başkanı’nın istifasını istemiyorsunuz, niye gereğini yapmıyorsunuz” eleştirilerine TV’den cevap verdi: Genelkurmay Başkanımızın bu konudaki hassasiyeti çok açık ve nettir Aramızda bir güven sorunu söz konusu değil
Erdoğan kafaları karıştırdı
Bakan Akdağ’ın propagandalarına rağmen aşı olmayacağını açıklayan Başbakan Erdoğan, bu kez de “ABD’nin kullandığı aşılarda farklı şeyler olduğu, bize gelende farklı şeyler olduğu belirtiliyor” dedi
Başbakan Tayyip Erdoğan, TRT-1’de canlı olarak yayınlanan “Politik Açılım” programına katılarak çeşitli konulardaki soruları yanıtladı Erdoğan, bugüne kadar 500 milyon liraya ithal edilen domuz gribi aşılarıyla ilgili olarak çok kritik bir açıklama yaptı ve ABD’deki aşılarla bizdekilerin farklı olduğunu söyledi Başbakan Erdoğan, “Ben bakanımla daha önce bu konuları görüştüm Grup toplantısına giderken, bakanın yaptığı bir açıklamayı arkadaşlarım bana getirdiler Orada siyasilerin de olması gerekir gibi bir açıklaması oldu Ben kendisine daha önce söyledim Bu yine söylenince, böyle bir şeyi ben yine doğru bulmuyorum” diye konuştu
Her şeyi anlat
Erdoğan, “Belirli bir risk yaşı ilan edilmiş Ben bu işin ehli olan yani tıptaki insanlar bunu bu şekilde teslim ettikten sonra, ben bunların söyledikleri yanlıştır iddiası içine giremem” ifadelerini kullandı Başbakan Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Olay bir aslında bünyenin bir işe tahammülü olabilir Ben kendi kararımı daha önce vermiştim Benim buradaki isteğim, ağırlıklı olarak bu aşının yan etkilerini anlatmasını istemiştim Her şeyi anlat Ama anlattıktan sonra da faydası zararından daha fazladır ilkesinden hareketle, en azından çocuklarla ilgili ebeveyn istiyorsa aşı yaptırsın ve bu konuda ebeveynleri özellikle bu süreci yakın takibe almalarını isteyelim Bazı ülkeler bu işe karşı olduklarını söylüyorlar ABD’nin kullandığı aşılarda farklı şeyler olduğu, bize gelende farklı şeyler olduğu belirtiliyor Zorlayıcı asla olmamalıyız Yan etkileri ve faydaları anlatılmalı ve önüne gelen istediği gibi konuşmamalı ” Erdoğan’ın bu sözü üzerine ’peki bu aşıları kim ithal etti?’ sorusu gündeme geldi Başbakan Erdoğan, geçtiğimiz hafta salı günkü grup toplantısında domuz gribi aşısı olmayı düşünmediğini söylemişti Başbakan Erdoğan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile aynı düşünceyi paylaşmadığını belirterek, sadece isteyen vatandaşların aşı olması gerektiğini belirtmişti Başbakan Erdoğan’ın aynı görüşte değilim dediği Bakan Akdağ da, “Başbakanımızın ’bakanımla ayrı düşünüyoruz’dediği noktada aslında bir ayrılık yok Çünkü biz de aynı şeyleri söylüyoruz” demişti Akdağ, Başbakan’ın aşı olması gereken grubun içinde olmadığını da sözlerine eklemişti
Açıklamalarıyla bizi darda bırakıyorlar
Başbakan Erdoğan’a TRT-1’de soruları cevaplandırdı Erdoğan, ıslak imza konusuyla ilgili bir soru üzerine “Şu son gelişmelerde ben Genelkurmay Başkanımızla görüşmelerimde, Genelkurmay Başkanımızın bu konudaki hassasiyeti çok açık ve nettir ’Ben hukuka ters bir yapıyı, hukuka ters davranan, gerçekten orduma ve ülkeme zarar verecek bir subayı ordumun içinde yaşatamam’, bunun bana kendisi söylemiştir Yeter ki bunu yargı içinde süratlendirelim ve orada netice alalım Burada biz yürütme olarak üzerimize ne düşerse yapmak durumundayız ve şu ana kadar bunu yaptık Açık söylüyorum Bundan sonra da yaparız Bunu bırakamayız” dedi
Başbuğ ile güven sorunu yok
Başbakan Erdoğan, “Genelkurmay Başkanı ile aranızda bir güven sorunu olmadığını sizin bu sözlerinizden çıkarabilir miyiz?” sorusu üzerine, “Hayır Burada aramızda böyle bir sorun söz konusu değil Genelkurmay Başkanımızın bu konudaki hassasiyeti nettir Eskiden Başbakan Genelkurmay Başkanı arasında haftalık rutin toplantılar yoktu Biz bu süreci de başlattık,” diye konuştu Erdoğan, “Niye istifasını istemiyorsunuz, gereğini yapmıyorsunuz gibi görüşler bulunduğunun” anımsatılmasına karşılık, “Söyleniyor Dün de bir akademisyen bir toplantıda böyle bir şey kullandı Biz de bu tür şeyler karşısında darda ve zorda kalıyoruz” diye konuştu
Eksik demokrasi yaşıyoruz
Başbakan Erdoğan, partisinin Sütlüce Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen İstanbul İl Danışma Meclisi’nde de bir konuşma yaptı Erdoğan, “Demokrasi muhalefetiyle tamdır, iktidar varsa muhalefet yoksa, bu demokrasi eks**** Şu anda biz eksik demokrasi yaşıyoruz ülkemizde” dedi
|
|
|