Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
helva, sütlü

Sütlü Helva

Eski 11-08-2009   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Sütlü Helva



Sütlü Helva

4 kişilik

Malzeme:

500 ml süt
250 gram süzme bal
1 adet çam sakızı
150 gram kaymak
150 gram pirinç unu
badem içi


Tarifi
Sos tenceresinde süt ile sakızı kaynatın Ocaktan alıp balı ilave ederek karıştırın Ilınmaya bırakın Kaymak ve unu ayrı bir tencereye alın Kısık ateşte sürekli karıştırarak krem kıvamına gelene dek kavurun Elde ettiğiniz bu karışıma sakızlı sütü ekleyin Mikserle çırpıp kelepçeli yuvarlak metal kaplara paylaştırın Üzerlerine badem içleri yerleştirin 160 dereceye ayarlı fırında helva ve bademlerin rengi değişinceye kadar pişirin Fırından alın Soğuyunca servis tabaklarına paylaştırın İsteğe göre taze meyve peltesi ve petek bal ile servis yapabilirsiniz
__________________

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.