![]() |
Biberli Tavuk Kanat |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Biberli Tavuk KanatBiberli Tavuk Kanat Malzemeler, 8 Adet tavuk kanat 7-8 Adet çarliston biber 2 adet orta boy patates Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı su Damak tadınıza göre tuz, karabiber, pul biber, kekik Hazırlanışı, Tavuk kanatlarını temizleyip bol suda yıkayın ![]() Fazla suyunun süzülmesi için bekletin ![]() Patateslerin kabuklarını soyup elma dilim şeklinde doğrayın ![]() Orta boy bir tavaya bir miktar sıvıyağ alıp kızdırın ![]() Tavada önce patatesleri sonra tavukları arkalı önlü kızartın ![]() Kızaran patates ve tavukları fazla yağını alması için havlu kâğıt üzerine çıkarın ![]() Orta boy yayvan bir tencereye patatesleri dizin ![]() Üzerine tavuk kanatlarını yerleştirin ![]() Biberleri yıkayıp ortadan ikiye bölün ve tavuğun üzerine dizin ![]() Derin bir kâsede su, zeytinyağı tuz ve baharatları karıştırın ![]() Karışımı tencereye ilave edin ![]() Kapağını kapatıp orta dereceli ateşte 30 dakika pişirin ![]() Pilavla servis yapabilirsiniz ![]() Afiyet olsun ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|