![]() |
"Lahmacun Yapma Tarifi" |
![]() |
![]() |
#1 |
b@ron
|
![]() "Lahmacun Yapma Tarifi"GAZİANTEP LAHMACUNUNUN TARİFİ" 6 KİŞİLİK ( 20 adet) 1 kg un beyaz kaliteli 1,çorba kaşığı Tuz 2, yeterince Su 3, varas 50 gr hamur yaş maysı (yoksa 2 saat önce yogurulup dinlenmesi lazım normal şartlarda) "İÇİN HAZIRLANMASI ve MALZEMESİ " 500 gr normal yaglı kıyma 5, diş sarımsak (soy ve ez) 1, tatlı kaşıgı Tuz 5, adet yeşil biber 5,adet kırmızı biber 1 kg domates (kabuklarını soy daha lezetli olur) 1,tatli kasıgı pul biber 1,tatlı kasıgı kara biber 1,çorba kasıgı biber(veya dometes) salçası 1,adet maydanoz "robotumuz varsa malzemenin hepisi et hariç ince kıyma şeklide gibi kıyılır, kıymayıda karıştırdıkmı tamam" HAZIRLANIŞI Su,un tuz(maya) karıştırılarak normal yumusaklıkta bir hamur yapılır ![]() Orjinal Link: TEVBE EDENLERİN SİTESİ AFİYET OLSUN GAZİANTEP İN MİLLİ YEMEGİ
__________________
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : "Lahmacun Yapma Tarifi" |
![]() |
![]() |
#2 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : "Lahmacun Yapma Tarifi"çok severim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|