![]() |
Yerseniz... |
![]() |
![]() |
#1 |
delishhhh
|
![]() Yerseniz...“HELAL gıda” diye tutturduklarından, insanlara bir şey yedireceklerini anlamıştım ![]() GDO (genetiği değiştirilmiş organizma) geliyor diyorlar ![]() ![]() ![]() Nitekim “rakı bardağına benziyor” diye TBMM‘deki su bardaklarını değiştirmelerinden hemen sonraya denk gelir; çocukların likit yumurta, mısır gevreği, hormonlu tavuk yemi işine girip köşeyi dönmeleri ![]() ![]() ![]() ( ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Başbakan’ın “halk sağlığını” düşünüp domuz gribi aşısına kızması ise; grip virüsünün siyasi irade karar vermeden, yönetmelik gerektirmeden, ithalatçı firma olmadan, kendiliğinden izinsiz yurda girmesi ![]() ![]() ![]() Oysa insanoğluna milyon kat daha zararlı genetiği değiştirilmiş organizmaların girişi için AKP’li milletvekilleri ABD‘ye gidip ağırlandılar, ABD yönetimi devreye girdi, komisyonlar kuruldu, kulisler, görüşmeler, ikna, mikna ![]() ![]() ![]() Ve bir yönetmelikle GDO’ya izin çıktı ![]() ![]() ![]() Domuz grip virüsü (DGV) ise sen kalk ön görüşme olmadan, izinsiz-mizinsiz, yönetmeliksiz çık gel ![]() ![]() ![]() Ve kızdı “Ben olmam” dedi ![]() ![]() ![]() ( ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gerçi Başbakan, GDO (genetiği değiştirilmiş besinler) konusundaki “İnsanlara zararlı gıda gelecek” iddialarını yalanlayarak “Öyle bir şey yok” dedi demesine ![]() ![]() ![]() Ben de “öyle bir şeyin olduğunu”, “öyle bir şey yok” demesinden anladım zaten ![]() GDO yönetmenliğinin adına da bakmıyor: “Genetiği değiştirilmiş organizmaların ithalatı, işlenmesi, depolanması, ihracatı, kontrol ve denetimine ilişkin yönetmelik ![]() ![]() ![]() Gelmeyecekse şu “işlenmesi” nasıl oluyor? ![]() ![]() Hadi Türk aklının üstün yaratıcılığıdır; gelmeyen bir şey “işlendi” diyelim ![]() ![]() ![]() Pekiii ![]() ![]() ![]() O “depolanması” nasıl bir şey, gelmeyen şeyin? ![]() ![]() * Ben hiç böyle iktidar görmedim ![]() ![]() ![]() İnsanların sıradan sağlıklarını ilgilendiren meselelerde bile bu kadar mı gizli hesaplı, enteresan, içten pazarlıklı olur iktidarlar ![]() ![]() ![]() Grip aşısı ![]() ![]() ![]() Ya da GDO ![]() ![]() ![]() Her neyse, yerseniz ![]() ![]() ![]() BEKİR COŞKUN |
![]() |
![]() |
|