Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aşklarıma, benden, mehmet, selam, söyleyin, yılmaz

Benden Selam Söyleyin Bütün Aşklarıma - Mehmet Y. Yılmaz...

Eski 11-05-2009   #1
Şengül Şirin

Benden Selam Söyleyin Bütün Aşklarıma - Mehmet Y. Yılmaz...

Benden Selam Söyleyin Bütün Aşklarıma - Mehmet Y Yılmaz

MEHMET YYILMAZ'ın yeni kitabı Benden Selam Söyleyin Bütün Aşklarıma kitabına başladım, kısa sürede bitirdim
Kitabın adı, çoğunuzun bildiği gibi, Sezen Aksu'nun bir şarkısı
Aşklardan, evliliklerden önce terk edilme üzerine yazdıklarıyla başlayayım ki, acıdan tatlıya doğru bir seyri olsun yazımın:
"Şu dünyada sanıyorum her áşık, yaşamı boyunca en az bir kere terk edilmiştir
Bunun nasıl yıpratıcı bir etkisi olduğunu gençlik deneyimlerinden biliyorum Adım medyada ''aşk uzmanı''na çıktığından beri de bu konuda epostaların sayısı küçümsenmeyecek düzeyde"
Yazının başlığı; Terk edilmeyle başa çıkmanın yolları
Mehmet YYılmaz'ın birinci kitabı da; Kırmızıyı Seçtim Aşk Mavinin Altındaydı adını taşıyordu
Ben de sevgili dostumu "aşk uzmanı" ilan ediyorum; çünkü kadın, aşk üzerine kendi düşüncelerinin yanı sıra filmlerden, romanlardan, aşk üzerine denemelerden seçmeler de sunuyor bize
Böylece görüşünü temellendiriyor, bize de yararı oluyor
Mehmet YYılmaz'ın kitabındaki yazıların bazısı romantik, bazısı gerçekçi ama hepsi de kadına sevgi, saygı dolu
Kadını bir gibi görmeyen, ona bir cinsel malzemenin pasif ortağı gibi bakmayan, zarif bir yaklaşım
AŞKIN, ACININ HER ÇEŞİDİ VAR
DUYGUYU ihmal etmiyor Mehmet YYılmaz Gazete haberlerindeki bakış açısını da bu açıdan eleştiriyor:
"Gazete haberleri ''duygu''yu genellikle ihmal eder Katı kurallara bağlı kalınarak yazılmış ''sert'' metinlerdir"
"Ah bu şarkıların gözü kör olsun" başlıklı yazısında da Türk müziğinin ondaki ses izdüşümünü yazmış
Mehmet YYılmaz, olayların, sözlerin, konuşmaların, okuduklarının çağrışımından yola çıkıp, yolda başka yazarlara da uğrayıp, aşkın engebeli ama sefalı/cefalı yolunda epey mesafe katediyor
Kitaptan edindiğim önemli bir sonuç, aşkın yaşı olmadığıdır; bu tür teşvikler, belli yaştan sonra insanı canlandırır, motivasyon listesinde en üst sırada yer alır Ancak, ince bir alayla yazdığı, genç görünmek için gülünçleşen yaşlılardan olmamak şartıyla
"Aşk nedir?" sorusunun yanıtını bu yazıların içinde bulacaksınız Birini tercih edin, aşk karşısında tavrınızı belirleyin, diyeceğim ama önceden tedbir alınmayacak tek şey aşk
Ama yazarın bize aktardığı Francis Bacon'un sözü gene de bir gün lazım olabilir:
"Hem sevmek, hem de akıllı olmak imkánsızdır"
Kravat takıyorsanız, yazarın tavsiyesini hatırlayın bir mağazada:
"En iyi kravatı en áşık kadın seçebilir"
Aşka, evlenmeye ironik bakan yazılar da, aşk kavramını tekdüzelikten kurtarıp çeşitlendiriyor
Zevk alacağınız bir denemeler toplamı
* * *
YAŞADIĞIMIZ bu sevgisiz, kuru, güdük günlerde, dünyada başka şeyler olduğunu da anımsatan bir kitap
"Benden Selam Söyleyin Bütün Aşklarıma", Mehmet YYılmaz, Detay Yayıncılık

Doğan HIZLAN

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com