![]() |
Benden Selam Söyleyin Bütün Aşklarıma - Mehmet Y. Yılmaz... |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Benden Selam Söyleyin Bütün Aşklarıma - Mehmet Y. Yılmaz...Benden Selam Söyleyin Bütün Aşklarıma - Mehmet Y ![]() ![]() ![]() ![]() MEHMET Y ![]() ![]() Kitabın adı, çoğunuzun bildiği gibi, Sezen Aksu'nun bir şarkısı ![]() Aşklardan, evliliklerden önce terk edilme üzerine yazdıklarıyla başlayayım ki, acıdan tatlıya doğru bir seyri olsun yazımın: "Şu dünyada sanıyorum her áşık, yaşamı boyunca en az bir kere terk edilmiştir ![]() Bunun nasıl yıpratıcı bir etkisi olduğunu gençlik deneyimlerinden biliyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yazının başlığı; Terk edilmeyle başa çıkmanın yolları ![]() Mehmet Y ![]() ![]() Ben de sevgili dostumu "aşk uzmanı" ilan ediyorum; çünkü kadın, aşk üzerine kendi düşüncelerinin yanı sıra filmlerden, romanlardan, aşk üzerine denemelerden seçmeler de sunuyor bize ![]() Böylece görüşünü temellendiriyor, bize de yararı oluyor ![]() Mehmet Y ![]() ![]() Kadını bir gibi görmeyen, ona bir cinsel malzemenin pasif ortağı gibi bakmayan, zarif bir yaklaşım ![]() AŞKIN, ACININ HER ÇEŞİDİ VAR DUYGUYU ihmal etmiyor Mehmet Y ![]() ![]() "Gazete haberleri ''duygu''yu genellikle ihmal eder ![]() ![]() "Ah bu şarkıların gözü kör olsun" başlıklı yazısında da Türk müziğinin ondaki ses izdüşümünü yazmış ![]() Mehmet Y ![]() ![]() Kitaptan edindiğim önemli bir sonuç, aşkın yaşı olmadığıdır; bu tür teşvikler, belli yaştan sonra insanı canlandırır, motivasyon listesinde en üst sırada yer alır ![]() ![]() "Aşk nedir?" sorusunun yanıtını bu yazıların içinde bulacaksınız ![]() ![]() Ama yazarın bize aktardığı Francis Bacon'un sözü gene de bir gün lazım olabilir: "Hem sevmek, hem de akıllı olmak imkánsızdır ![]() Kravat takıyorsanız, yazarın tavsiyesini hatırlayın bir mağazada: "En iyi kravatı en áşık kadın seçebilir ![]() Aşka, evlenmeye ironik bakan yazılar da, aşk kavramını tekdüzelikten kurtarıp çeşitlendiriyor ![]() Zevk alacağınız bir denemeler toplamı ![]() * * * YAŞADIĞIMIZ bu sevgisiz, kuru, güdük günlerde, dünyada başka şeyler olduğunu da anımsatan bir kitap ![]() "Benden Selam Söyleyin Bütün Aşklarıma", Mehmet Y ![]() ![]() Doğan HIZLAN
![]() |
|