|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
amerikalı, düşündürdükleri, fotoğrafının, gazinin |
![]() |
Amerikalı Gazinin Fotoğrafının Düşündürdükleri |
![]() |
![]() |
#1 |
delishhhh
|
![]() Amerikalı Gazinin Fotoğrafının DüşündürdükleriAMERİKALI GAZİNİN FOTOĞRAFININ DÜŞÜNDÜRDÜKLERİGeçen gün bir ayağı olmayan, tekerlekli sandalyede oturan Amerikalı gazi bir askerin kalabalık bir grup arasındaki fotoğrafını gazetelerde gördüm ![]() Gazi asker ayağını Irak'ta bir mayının patlamasında kaybetmiş ![]() Etrafındaki insanlar ise gaziler için ev inşa eden çeşitli mesleklere mensup gönüllü insanlar ![]() Hemen bizim kadersiz kahramanlarımız, savaşta veya terörle mücadelede veya bir görevin ifazı esnasında, gözünü kırpmadan hayatını veya elini, kolunu, bacağını, gözünü, bedeninin bir parçasını feda eden bu kahraman insanlarımız gözümün önüne geldi ![]() Bir kısmı hayatının baharında iken gencecik eşeni, küçücük bebeğini, ailesini bırakıp ebediyete intikal edenler, bir kısmı artık kolsuz, bacaksız, gözleri görmeden yaşamaya mahkum olanlar ![]() Günlük hayatın akışı içinde bu kahraman insanların ne kadar büyük fedakarlık yaptıklarının hiç farkında olmuyoruz ![]() Fotoğraf bana yıllar önceki acı bir anımı hatırlattı ![]() Görevde olduğum yıllarda, Güneydoğuda bölücü teröristlerle yapılan silahlı bir çatışmada, bir arkadaşımız omzundan ve kasığından yaralanmış, ilk müdahaleden sonra Ankara'ya GATA'ya nakledilmişti ![]() Hastanede kısa süre sonra yaralının gazlı kangren olduğu anlaşıldı ![]() ![]() Bütün çabalara rağmen bir kolunun ve bir bacağının kesilmesinden başka çare kalmayınca, hastane yetkilileri arkadaşımızın rızasını alamayınca bana haber verdiler ![]() Ben de kendisine herşeye rağmen hayatın güzel ve dünyada nice sakat insanların yaşamakta olduğunu, eşi ve iki çocuğu için yaşamasının hüzumunu anlatmaya çalıştım ![]() Bana kolu ve ayağı kesilince malülen emekli olacağını, kendisine bugün eline geçenin yarısı kadar bir maaş bağlanacağını, evi de olmadığını, her gün öleceğine bir defa ölmeye karar verdiğini ifade etti ![]() Bu cevap yüreğimi derinden yaraladı ![]() Kendisine o an söz verdim ![]() ![]() Bana güvendi ![]() Hemen ameliyata girdi ![]() ![]() Sıra sözleri yerine getirmeye geldi ![]() Tabii ev için devlet hiç oralı olmadı ![]() ![]() ![]() Oysa ev ve iş için ben de devlete güvenmiştim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şehit aileleri ile malül ve gazilerimiz inanılmaz acı ve ızdırap içinde, bir çok sorunla karşı karşıyadırlar ![]() Oysa Anayasamız 61 nci madde ile Devlete; harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleriyle malül ve gazilerin korunması, toplumda kendilerine yaraşır bir hayat seviyesi sağlanması bu amaçlarla gerekli teşkilat ve tesislerin kurulması görevlerini vermiştir ![]() Devletin halen yaptıkları ile yetinmesi kafi görülemez ![]() ![]() CUMHUR EVCİL |
![]() |
![]() |
|