|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
artırmanın, jerry, minchinton, yolu, özsaygınızı |
![]() |
Özsaygınızı Artırmanın 52 Yolu - Jerry Minchinton |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Özsaygınızı Artırmanın 52 Yolu - Jerry MinchintonÖzsaygınızı Artırmanın 52 Yolu - Jerry Minchinton Elimin altında enteresan bir kitapçık var; 60 sayfalık! ![]() ![]() Jerry Minchinton adlı başarılı bir müzisyen ve sonra da başarılı bir iş adamı ve iş yöneticisi olan bir Amerikalı yazmış ![]() ![]() Bakınız, "Özsaygınızı Artırmanın 52 Yolu-52 Things You Can Do To Raise Your Self-Esteem" adlı kitabı, özsaygıyı nasıl anlatıyor: "Basitçe tanımlamak gerekirse özsaygı kendinizi sevmek ve en az diğer insanlar kadar iyi şeylere layık olduğunuza inanmaktır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Beyaz Balina Yayınları (Tel: 0212 638 62 63)'nın Ebru Yetiş'e tercüme ettirdiği kitap samimi bir uyarı ile başlıyor: "Özsaygınızı danışmanlık, terapi veya diğer dış yardımlar olmadan geliştirmek isterseniz bu kitap size yardım edebilir ![]() Ciddi kişilik veya psikolojik problemleriniz varsa çözüm için bir uzmana başvurmanızı tavsiye ederim ![]() ![]() Kitapta özsaygıyı artırmak için 52 öneri var; "Hata yaptığınızda kendinize iyi davranın"dan başlayarak, "Diğer insanlar hakkında iyi düşünün ve iyi konuşun"a kadar! ![]() ![]() Mesela; "Yalnızca hak ettiğiniz zaman suçunuzu kabul edin" gibi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Çoğunlukla kendinize güvenin" gibi ![]() ![]() "Haklarınızı savunun" gibi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Suçluluk duygusuna 'hayır' deyin" gibi ![]() ![]() "İleriye bakın" gibi ![]() ![]() "Sağlığınıza önem verin" gibi ![]() ![]() "Kendi fikirlerinize önem verin" gibi ![]() ![]() "Eleştirildiğiniz zaman gülümseyin" gibi ![]() ![]() "İnsanların sizi daha çok sevmesini sağlamak için değişmeyi reddedin" gibi ![]() ![]() ![]() "Haftanın bir günü yüzde 100 olumlu olun" gibi ![]() ![]() "Hayır demeyi öğrenin" gibi ![]() ![]() "Hata yapmaktan çekinmeyin" gibi ![]() ![]() ![]() Açıklamalı ve "anahtar düşünce"li tam 52 öneri! ![]() ![]() Mesela ![]() ![]() ![]() ![]() Ya da ![]() ![]() ![]() ![]() Veya ![]() ![]() ![]() ![]() Enteresan değil mi? Ben öyle buldum ve önerileri zaman içinde birer birer denemeye karar verdim! ![]() ![]() Geriye dönüp baktığımda ve kendi kendimle hesaplaştığımda, bu önerilerin önemli bir bölümünü hayat felsefemin mozaik taşları haline getirmiş olduğumu da, bu denemeler sırasında anlamaya başladım! ![]() Ve ![]() ![]() ![]() ![]() Ama onlar için de en azından düşünüyor ve kendi kendinize tartışıyorsunuz! ![]() Bilmem ki, kitabı okursanız, öneriler hakkında sizler neler düşüneceksiniz? Hıncal Uluç
![]() |
|