Çavdar Unlu Kek |
11-02-2009 | #1 |
Şengül Şirin
|
Çavdar Unlu KekÇavdar Unlu Kek Malzemeler, 4 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker Yarım su bardağı süt 1,5 Paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yarım su bardağı sıvıyağ Yeterince çavdar unu Hazırlanışı, Yumurtaları şeker ile birlikte köpürene kadar çırpın Sırasıyla yağ, süt, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip çırpmaya devam edin Yeterince çavdar unu ekleyip boza kıvamına gelene kadar kaşık yardımıyla karıştırın Karışımı dilediğiniz kek kalıbına döküp 175 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin Fırından çıkartılan keki soğuduktan sonra kalıbından çıkarıp dilimleyerek servis yapın Püf Noktası: Kekin pişip pişmediğini anlamak için, kekin ortasına temiz bir kürdan batırın Kürdan temiz çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir Afiyet Olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|