Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Sanat Tarihi / Arkeoloji

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çanakkale, hadımoğlu, konağı

Çanakkale Hadımoğlu Konağı

Eski 11-02-2009   #1
Şengül Şirin

17yüzyılda Konya’nın Hadim kasabasından gelerek Bayramiç’e yerleşen Mustafa ve Ahmet isimli iki kardeş burada dabaklık yapmaya başlarlarKısa sürede zengin olan kardeşler,zamanın hükümetinden Bayramiç Sancaktarlığı’nı almışlardır Hadımoğlu Konağı,bu sancakta kardeşlerden kalan ve günümüze kadar fazla tahrip olmadan gelebilen en güzel sivil mimari örneklerindendir

Binanın bazı yerlerinde Bayramiç ilçesine 14 km uzaklıkta yer alan Kurşulu Tepe üzerinde Skepsiz Antik Kenti’nden gelen mimari parçalar dekorasyon unsuru olarak kullanılmıştırİç ve dış cepheler tamamen resim,fresk,alçı süsleme ve ahşap oymalarla tezyin edilmiştir1973 yılında,bina;varislerinden hazinece satın alınmış,bilahare Kültür Bakanlığına devredilmiştir1996 yılında Bayramiç Kaymakamlığı’na tahsis edilen konak,”Türk Evi-Etnografya Müzesi” olarak Çanakkale Valiliğince gösterime arz edilip,Bayramiç halkına armağan edilmiştir

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com