Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aşk, romanı, yeniay

Yeniay - Bir Aşk Romanı

Eski 10-09-2009   #1
[KAPLAN]

Yeniay - Bir Aşk Romanı

Yeniay, Stephenie Meyer'in yazdığı fantastik aşk romanı ve Twilight serisinin ikinci kitabıdır Meyer'a göre kitap gerçek aşkın kaybedilmesi hakkındadırYeniay Ay'ın en karanlık olduğu evredir ve romanın baş kahramanı Bella'nın hayatının en karanlık dönemini simgelerKitap ilk olarak 2006'da ciltli olarak yayımlandı Kitabın film uyarlamasının ise 20 Kasım 2009'da gösterime girmesi planlanıyor Kitaptan Edward ve Cullen Ailesi'nin diğer üyeleri Bella'nın doğum günü için bir parti verirler, fakat Bella ısrarla karşı çıkar Çünkü ortada büyük bir sorun vardır; Edward sonsuza dek genç kalacaktır, peki ya Bella? Kâbuslar, sırlar, imkânsızlıklar, seçimler ve kararlar Bella ve Edward'ı yine zorlu bir mücadele bekliyor Doğum günün de bir facia olur ve edward bella nin hayatini tehlikeye getirmemek icin ondan ayrilir ve onu hatirlatan en kücük seyler alip giderBu son zamanda bella nin yaninda eski arkadasi Jacob olur ve yavas bir yanaşma olur Alacakaranlık'ın kahramanlarının aşk ve heyecan dolu macerası Yeniay'da hız kesmeden devam ediyor

KİTABIN ARKA KAPAĞINDAN

Edward ve Cullen Ailesi nin diğer üyeleri, Bella nın doğum günü için bir parti verirler fakat Bella ısrarla karşı çıkar Çünkü ortada büyük bir sorun vardır; Edward sonsuza kadar genç kalacaktır, peki ya Bella? Kabuslar,sırlar,imkansızlıklar,seçimler ve kararlar Bella ve Edward ı yine zorlu bir mücadele bekliyor Alacakaranlık 'ın kahramanlarının aşk ve heyecan dolu macerası Yeniay'da hız kesmeden devam ediyor

KİTABIN SAYFALARININ BİRİNDEN

Edward bir heykel gibi duruyordu, geçidin ağzının sadece birkaç metre uzağındaydı Gözleri kapalıydı ve avuçları ileriye doğru açılmıştı İfadesi oldukça huzurlydu, sanki mutlu şeyler düşünüyor gibiydi Mermer gibi göğsü çıplaktı , ayaklarının dibinde beyaz kumaş parçaları vardı Kaldırımdan yansıyan ışık teninde parlıyordu Hayatımda daha önce hiç bu kadar güzel birşey görmemiştim Son yedi ayın hiçbir anlamı yoktu Ormanda söylediği sözler hiçbir şey ifade etmiyordu Ve beni istememesi umrumda bile değildi Ondan başka birşey istemiyordum "Hayır!" diye bağırdım "Edward bana bak!" Dinlemiyordu Sadece hafifçe gülümsüyordu Ayağını kaldırdı ve ışığa çıkmak için son adımını atmaya hazırlandıOnu doğru atladım, o kadar hızlı çarpıştık ki, eğer kolları beni yakalamasaydı kafamın üztüne düşebilirdim Kapalı gözleri, saat çalarken yavaşça açıldı Şaşkınlıkla bana baktı "İnanılmaz" dedi, sesi merak içindeydi ama neşeliydi "Carlisle haklıymış" "Edward" Nefes almayı denedim ama sesim çıkmıyordu"Gölgeye doğru gitmelisin Hem de hemen!" Sersemlemiş gibiydi Elleri yumuşakça yanaklarımı okşadıOnu geriye doğru ittiğimi fark etmemiş gibiydi Saat çaldı ama tepki vermedi Çok garipti, ikimizin de ölümcül bir tehlike içerisinde olduğumuzun farkındaydım Yinede kendimi iyi hissediyordum Kalbim, yerinden fırlayacak kadar hızlı atıyor, kanım damarlarımdan sıcacık akıyordu Ciğerlerim Edward'ın teninden gelen tatlı mayhoş bir kokuyla dolmuştu Sanki göğsümde hiç delik olmamıştı Harika hissediyordum, iyileşmemiştim ama sanki hiç yaralanmamış gibiydim

Alıntı Yaparak Cevapla

Yeniay - Stephenie Meyer..

Eski 11-01-2009   #2
Şengül Şirin

Yeniay - Stephenie Meyer..

Yeniay

İlk kitabı Alacakaranlık’la büyük başarı elde eden genç yazar Stepheni Meyer Publishers Weekly dergisi tarafından 2005’in en çok ümit veren yazarlarından biri seçildi Eserleri 20’den fazla dile çevrilen yazarın ikinci kitabı Yeniay da Alacakaranlık’la birlikte raflarda! New York Times En Çok Satanlar Listesinde 1 Numara!

“Gençler bu yeni maceraya bayılacak ve yeni kitapları sabırsızlıkla bekleyecekler!”

Edward ve Cullen Ailesi’nin diğer üyeleri Bella’nın doğum günü için bir parti verirler, fakat Bella ısrarla karşı çıkar Çünkü ortada büyük bir sorun vardır; Edward sonsuza dek genç kalacaktır, peki ya Bella? Kâbuslar, sırlar, imkânsızlıklar, seçimler ve kararlar Bella ve Edward’ı yine sorlu bir mücadele bekliyor Alacakaranlık’ın kahramanlarının aşk ve heyecan dolu macerası Yeniay’da hız kesmeden devam ediyor

Yazar : Stephenie Meyer

Yeniay İçin Övgüler:

Eski 11-01-2009   #3
Şengül Şirin

Yeniay İçin Övgüler:

Yeniay İçin Övgüler:

"New York Times En Çok Stanlar Listesinde Bir Numara"

"Gençler bu yeni maceraya bayılacak ve yeni kitapları sabırsızlıkla bekleyecekler"
Booklist

"Gerilim ve romantizm, Yeniay'da daha da çok artıyor"
USA Today

"Nefes kesici romantizm ve maceranın inanılmaz dengesi"
VOYA

"Yeniay, hayranlarını nefessiz bırakacak Üçüncü kitabın çıkmasını dört gözle bekleyecekler"
School Library Journal

"Sayfaları çevirmek için sabırsızlanacaksınız İmkansız aşkların heyecan dolu hikayesi sizi baştan çıkaracak"
Kirkus

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com