![]() |
Ağaçtaki Tavuklar |
![]() |
![]() |
#1 |
b@ron
|
![]() Ağaçtaki TavuklarBir gün Nazire Nine ve afacan torunu Nurcan kümese gideceklermiş ![]() ![]() Nazire Nine, yumurta sepetini eline almış ve afacan torunuyla birlikte kümesin yolunu tutmuşlar ![]() Tutmuşlar tutmasına ama bir de bakmışlar ki tavuklar kümeste yok ![]() -Hay Allah! Nereye saklandı bu yaramaz tavuklar? Yoksa kümese tilki mi girdi? Aramışlar taramışlar tavukları bir türlü bulamamışlar ![]() ![]() ![]() Kümesin arka tarafında, dalları yerleri süpüren kocaman bir fındık ağacı varmış ![]() - Fındık ağacının dallarına tünemiş olabilirler mi? Afacan Nurcan, ninesinin önünden koşarak fındık ağacının altına gelmiş ve gelmesiyle de yaygarayı basması bir olmuş: - Nine! Burada bir tane tavuk gördüm; hem de benim kara tavuğuma benziyor ![]() Nazire Nine aslında tavukların bazen hava kararmaya başlayınca kümes yerine ağaca çıktıklarını biliyormuş ![]() Biliyormuş bilmesine ama karanlıkta tavukları göremediği için yine de pek ihtimal vermemiş ![]() Afacan Nurcan ise tavukları kışkışlayıp, ağaçtan indirmeye çalışıyormuş ![]() - Kış kış, sizi gidi yaramazlar, ninemi aratıp duruyorsunuz! İnin aşağıya, inin çabuk! Nazire Nine: - Dur evladım, tavuklar öyle senin kışlamanla inmezler ![]() ![]() ![]() Nazire Nine bir yandan dalları sallıyor, bir yandan da tavukları kışkışlıyor ama ne çare ki tavukları ağaçtan indiremiyormuş ![]() Bakmış olacak gibi değil hemen fındık ağacının dalına uzanıp tavukları teker teker kucağına alarak kümese götürmüş ![]() Fakat tavuklar bağırıyor, çağırıyor, bir türlü kümese girmiyormuş ![]() ![]() Gözlüğünü takıp kümesin kuytu yerlerine iyice bakınca bir de ne görsün? Bir küçük yılan kıvrılmış duruyor köşede ![]() Yılana zarar vermeden uzunca bir değnekle dürtmüş ![]() ![]() ![]() Afacan Nurcan da kendi kara tavuğunu taşımış ![]() ![]() Tilkiler gelip de tavukları yemesinler diye kümesin kapısını sıkıca kapatmışlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afacan Nurcan önde, Nazire Nine arkada evlerine varmışlar ![]() - Nine bu akşam yumurta pişirelim mii; ne olursun nine pişirelim, hem yumurtaları ben çırparım ![]() İyi yürekli Nazire Nine, torununu yine kıramamış: -Olur evladım madem bu kadar çok istiyorsun, öyleyse pişirelim ![]() Yumurtaları bir güzel pişirmişler ![]() ![]() ![]() Sonra da dünyada açlık çeken çocukların yumurta yiyebilmesi için dua etmişler ![]()
|