Geri Vites... |
10-31-2009 | #1 |
delishhhh
|
Geri Vites...ŞÖYLE bir hayalimiz vardı: "Serbest dolaşım" Bu oldu Gazeteler "Suriye ile sınırlar kalktı" dediler Bundan böyle Avrupa'ya değilse bile, bavulunuzu alıp Suriye'ye gidebilir, serbestçe dolaşabilirsiniz, gözünüz aydın () Bir başka hayalimizdi: "Ortak para birimi" Bu da oldu sayılır: Ama İran ile Başbakan, İran ile sınır ticaretinde ortak paraya geçilmekte olduğunu Tahran'da açıkladı, ne mutlu () Ben biliyorum, siz şimdi AB kapsamında başka hayaller de istersiniz İşte: Pakistan ile eğitim işbirliği Pakistanlılar fanatik dinci yetiştiriliyor diye "medrese sisteminden" yakındılar gazetelerdeki haberlere göre Başbakan ise eğitim işbirliği çerçevesinde, "Bizim sistemimiz fevkalade güzel Ben de oradan yetişmiş bulunuyorum Size de tavsiye ederim" dedi Pakistanlılar çok sevindiler, durdukları yerde üç o yana, üç bu yana zıpladıktan sonra sordular: "Sizin sistem?" "İmam hatip" "!" * Eğer medyadan izlediyseniz biliyorsunuzdur; tüm bunlar son bir haftada oldu Ve Batı medyasında, "Türkiye yüzünü Doğu'ya döndü" yorumları yapılırken, özellikle New York Times, "Türkiye, görülmemiş bir gayretle Müslüman ülkelere yaklaşıyor" dedi önceki gün Oysa bu sürpriz değildi AKP ile Türkiye'nin Batı'ya yönelmesi, Batı'nın yaşam biçimini benimsemesi, Batılı zihniyeti özümsemesi, dolayısıyla AB'ye girmesi olasılığı hiçbir zaman yoktu Nasıl anlatmalı? Nasıl? Hani geri vitesle ileri gidilmez gibi BEKİR COŞKUN |
|