Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kültür-Sanat > Köşe Yazıları

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
geri, vites

Geri Vites...

Eski 10-31-2009   #1
delishhhh

Geri Vites...

ŞÖYLE bir hayalimiz vardı:
"Serbest dolaşım"
Bu oldu
Gazeteler "Suriye ile sınırlar kalktı" dediler
Bundan böyle Avrupa'ya değilse bile, bavulunuzu alıp Suriye'ye gidebilir, serbestçe dolaşabilirsiniz, gözünüz aydın
()
Bir başka hayalimizdi:
"Ortak para birimi"
Bu da oldu sayılır:
Ama İran ile
Başbakan, İran ile sınır ticaretinde ortak paraya geçilmekte olduğunu Tahran'da açıkladı, ne mutlu
()
Ben biliyorum, siz şimdi AB kapsamında başka hayaller de istersiniz
İşte:
Pakistan ile eğitim işbirliği
Pakistanlılar fanatik dinci yetiştiriliyor diye "medrese sisteminden" yakındılar gazetelerdeki haberlere göre Başbakan ise eğitim işbirliği çerçevesinde, "Bizim sistemimiz fevkalade güzel Ben de oradan yetişmiş bulunuyorum Size de tavsiye ederim" dedi
Pakistanlılar çok sevindiler, durdukları yerde üç o yana, üç bu yana zıpladıktan sonra sordular:
"Sizin sistem?"
"İmam hatip"
"!"

*
Eğer medyadan izlediyseniz biliyorsunuzdur; tüm bunlar son bir haftada oldu
Ve Batı medyasında, "Türkiye yüzünü Doğu'ya döndü" yorumları yapılırken, özellikle New York Times, "Türkiye, görülmemiş bir gayretle Müslüman ülkelere yaklaşıyor" dedi önceki gün
Oysa bu sürpriz değildi
AKP ile Türkiye'nin Batı'ya yönelmesi, Batı'nın yaşam biçimini benimsemesi, Batılı zihniyeti özümsemesi, dolayısıyla AB'ye girmesi olasılığı hiçbir zaman yoktu
Nasıl anlatmalı?
Nasıl?
Hani geri vitesle ileri gidilmez gibi

BEKİR COŞKUN

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com