![]() |
Güzel Örnek Olmak |
![]() |
![]() |
#1 |
bukett
|
![]() Güzel Örnek OlmakHakk’a dâvet hizmetinde bulunurken tesirli söz söyleyebilmek ve hayırlı bir netîce elde edebilmek için, her şeyden evvel örnek bir karakter ve şahsiyet sergilemek lâzımdır ![]() Zîrâ yaşanmayan ve örnek davranışlarla misallendirilmeyen hakîkatler, kuvveden fiile çıkma imkânı bulamaz ![]() ![]() ![]() Zîrâ söyledikleriyle yaptıkları birbirini tutmayan bir kimsenin insanları iknâ edebilmesi mümkün değildir ![]() ALLAH Teâlâ; kişinin sözü ile özünün, konuştuklarıyla yaptıklarının birbiriyle tezat teşkil etmemesini emretmiştir ![]() “Kıyâmet gününde bir kimse getirilip cehenneme atılır ![]() ![]() «Ey filân, bu ne hâl? Sen bize iyiliği emredip kötülükten nehyetmez miydin?!» derler ![]() «Evet, size iyiliği emreder fakat kendim yapmazdım; sizi kötülükten sakındırır fakat kendim yapardım ![]() ![]() Başkalarına iyilikleri tavsiye ederken kendilerini unutan gâfillerin bu fecî âkıbeti, hepimiz için büyük bir ibret olmalıdır ![]() ![]() ![]() Nitekim ashâb-ı kirâm: “–Allâh’ın velî kulları kimlerdir?” diye sorduklarında, ALLAH Rasûlü -sallâllâhu aleyhi ve sellem-: “(Allâh’ın velî kulları) yüzlerine bakıldığında ALLAH Teâlâ’yı hatırlatan kimselerdir ![]() ![]() Velhâsıl, özüyle, sözüyle, hâl ve davranışları itibârıyla güzel örnek olabilmek, İslâm’ı tebliğ hizmetinde kullanılabilecek en tesirli bir lisandır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|