![]() |
Fırında Dolma |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Fırında DolmaFırında Dolma Malzemeler: -Dolmalık biber -Pirinç 1 -2 adet büyük boy domates ( Kabukları soyulmuş ) 2 büyükce kuru soğan 2 -3 diş sarımsak 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası ( İsteğe göre ) 1 çay bardağı cicekyağı (½ çay bardağı saf zeytinyağı) 1 demet nane ( İnce kıyılmış ) yada kurutulmuş nanede ola bilir -kurutulmuş reyhan - tuz ½ çay kaşığı karabiber ( İsteğe göre ) 1 çay kaşığı acı pul biber ( İsteğe göre ) 1-2 çay bardağı su 3 -4 parmak derinliğinde tepsi, derin bir borcam da olabilir ![]() Hazırlanışı: Soğanı ve sarımsakları robotta kıyın ![]() ![]() Daha sonra pirinç, soğan, domates ve diğer malzemelerimizi karıştırıp dolma harcımızı hazırladıktan sonra, doldurmaya hazır hale getiriyoruz ![]() Doldurduğumuz biberleri tepsi, ya da borcama yatay olarak diziyoruz ![]() İsteğe göre dolmalarınızın üzerini domates dilimleri ile kapatabilirsiniz ![]() Salça tuz ve az sıvıyağlı suyumuzu ilave ediyoruz ![]() Önceden 180 derecede ısıttığımız fırına yerleştiriyoruz ![]() Biberler kızardıktan sonra diğer yanlarını da çevirip tekrar kızartıyoruz ![]() Daha sonra fırından alıp servise hazır hale getiriyoruz ![]() ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|