Közlenmiş Biber Turşusu |
10-27-2009 | #1 |
Şengül Şirin
|
Közlenmiş Biber TurşusuKözlenmiş Biber Turşusu Metabolizmayı hızlandırıp kalori yakılmasını sağlayan, akciğerin temizlenmesine yardımcı olan sağlıklı sebze kırmızı biberin nefis turşusu Malzemeler, 1 kg tatlı kırmızı biber Yarım su bardağı üzüm sirkesi Yarım su bardağı zeytinyağı 2 diş sarımsak Yarım demet maydanoz Yarım çay bardağı toz şeker Yarım çay bardağı tuz Hazırlanışı, Kırmızı biberleri ocağın üzerinde ya da fırında közleyin Pişen biberlerin kabuklarını soyup orta büyüklükte doğrayın Derin bir kapta; sirke, zeytinyağı, tuz, toz şeker, maydanoz ve sarımsağı karıştırın Orta boy bir cam kavanoza sirkeli karışımın yarısını dökün Üzerine biberlerin yarısını dizin Kalan sirkeli karışımı biberlerin üzerine dökün Kalan biberleri sirkeli karışımın üzerine dizin Üzerine zeytinyağı gezdirin Kavanozun kapağını sıkıca kapatın 1 hafta serin ve karanlık ortamda bekletin Turşunuzu afiyetle yiyebilirsiniz Püf Noktası: Biber ve patlıcanın közlenmenin en pratik yolu fırın poşetine koyup fırında pişirmektir
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|