![]() |
Közlenmiş Biber Turşusu |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Közlenmiş Biber TurşusuKözlenmiş Biber Turşusu Metabolizmayı hızlandırıp kalori yakılmasını sağlayan, akciğerin temizlenmesine yardımcı olan sağlıklı sebze kırmızı biberin nefis turşusu Malzemeler, 1 kg tatlı kırmızı biber Yarım su bardağı üzüm sirkesi Yarım su bardağı zeytinyağı 2 diş sarımsak Yarım demet maydanoz Yarım çay bardağı toz şeker Yarım çay bardağı tuz Hazırlanışı, Kırmızı biberleri ocağın üzerinde ya da fırında közleyin ![]() Pişen biberlerin kabuklarını soyup orta büyüklükte doğrayın ![]() Derin bir kapta; sirke, zeytinyağı, tuz, toz şeker, maydanoz ve sarımsağı karıştırın ![]() Orta boy bir cam kavanoza sirkeli karışımın yarısını dökün ![]() Üzerine biberlerin yarısını dizin ![]() Kalan sirkeli karışımı biberlerin üzerine dökün ![]() Kalan biberleri sirkeli karışımın üzerine dizin ![]() Üzerine zeytinyağı gezdirin ![]() Kavanozun kapağını sıkıca kapatın ![]() 1 hafta serin ve karanlık ortamda bekletin ![]() Turşunuzu afiyetle yiyebilirsiniz ![]() Püf Noktası: Biber ve patlıcanın közlenmenin en pratik yolu fırın poşetine koyup fırında pişirmektir ![]() ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|