10-26-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Püreli Beykoz Kebabı
Püreli Beykoz Kebabı
Malzemeler
4 adet patlıcan
350 gr kuşbaşı et
1 adet soğan
2 adet domates
3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
tuz, karabiber

Yemeğin Tarifi
Ön hazırlık olarak patlıcanları alaca soyalım Karın kısmını yarı yarıya keselim 1 çorba kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı şeker ilave edilmiş suyu,geniş ve derin kaba alalım Patlıcanları bu suya koyalım 20 dk bekletelim Eti tencereye aktaralım Kendi yağı ve suyu ile birlikte kısık ateşte yumuşayana dek kavuralım
Et bıraktığı suyu iyice çektikten sonra birkaç kaşık sıvı yağ ekleyelim Soğanı küçük küçük doğradıktan sonra etin üzerine ilave edelim 2 dk kavuralım Etin üzerine hafifçe çıkacak kadar sıcak su,tuz ve karabiber ekleyelim Yumuşayana dek pişirelim
Patlıcanları yıkayıp,kurulayalım Kızdırılmış sıvı yağda kızartalım Küçük bir fırın tepsisine dizelim Patlıcanların kestiğimiz yarıklarını bir kaşık yardımıyla genişletelim Etli karışımı patlıcanların içine dolduralım Püre için patatesleri henüz sıcakken rendeleyelim 1 kahve fincanı sıcak sütü ve tuzu ilave edelim İyice ezerek,püre kıvamına getirelim Püreyi etli harcın üzerine yayalım
Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpelim Etleri pişirdiğimiz tencerede kalan sosa 1 su bardağı sıcak su ilave edelim Tepsinin kenarından bu suyu dökelim Peynir eriyene kadar fırında pişirerek servis yapalım
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|
|