|  | Demirhindi ve Demirhindinin Faydaları |  | 
|  10-25-2009 | #1 | 
| 
[KAPLAN]
 |   Demirhindi ve Demirhindinin FaydalarıDemirHindi Demir Hindi (Tamarin) Baklagillerdn bir çeşit ağaçtır  Boyu 25 metre kadardır  Meyvesinden şerbet yapılır  Sıcak ülkelerde yetişir  Çiçekleri sarı kırmızı salkımlar halindedir  Meyvesi koyu kırmızımtırak, büyük ve tohumludur  Meyvesinin mayhoş lezzetli, macuna benzeyen öz kısmı kullanılır  İçeriğinde ekşi maddeler, nişasta ve şeker vardır  Faydaları; Susuzluğu giderir  Vücuda rahatlık ve serinlik verir  20 gramı müshil tesiri gösterir  Bağırsakları temizler  Soğuk içilir  DemirHindi Bitkisinin Faydalı Olduğu Bazı Hastalıklar Ağrılar (Migren) - Egzama Sedef - Çocuk Felci - Kabızlık - Anjin - Kalp Damarlarında Tıkanma - Alerjik Hastalıklar - Kollestrol - Boyun Fıtığı - Epilepsi (sara) - Bel Fıtığı - Kireçlenme - Astım Bronşit - Guatr - Bademcik İltihabı - Mide Ülseri - Boğmaca - Romatizma - Bronşit - Sarılık - Basur (Hemeroid) - Sinüzit - Ülser - Sivilceler - Felç - Şeker Hastalığı (Diabet) - Gastrit - Tansiyon Düşüklüğü - Grip - Böbrek Taşı - Hepatit (Karaciğer İltihapları) - İdrar Yolları İltihabı - Hipertansiyon - Verem (Tüberküloz) - Ağız Kokusu - Altını Islatan Çocuklar - Adet (aybaşı) Sorunu - Prostat - Akciğer İltihabı - Lösemi (all - aml) - Baş Dönmesi - Bel Soğukluğu - AFT (Ağızda Ülser) - Fil Hastalığı - Akdeniz Anemisi - Rahimde İltihap - Kist - Böbrek İltihabı - MS - Barsak Parazitleri - Gut - İshal - Çocuk Olmama (Erkekten Dolayı) - Cinsel Soğukluk - Çocuk Olmaması Demirhindi (Tamarindus indica): Sıcak ülkelerde yetişen, sarı-kırmızı salkımlar halinde çiçekleri ve koyu kırmızı renkte, mayhoş tatta meyveleri olan, 20-25 metre boylarında bir ağaçtırDemirhindi baklagiller ailesine bağlı bir bitki türüdür  Ülkemiz de de yetiştirilmekle birlikte anavatanının Afrika olduğu düşünülmektedir  Latince İsmi: Tamarindus indica Demirhindi ‘nin İçerdiği Maddeler: Uçucu yağlar, bitkisel yağ asitleri, karbonhidrat içermektedir  Demirhindi ‘nin Özellikleri: Demirhindi bitkisinin boyu yaklaşık olarak 20 – 30 m arasında değişiklik göstermektedir  Ülkemizde genel olarak şerbeti yapılarak kullanılsa da şifa özelliği de bulunmaktadır  Yaprakları ve meyveleri sağlık ve besleyici özelliklerinden dolayı toplum içinde yaygın bir şekilde kullanılmaktadır  Baharat olarak kullanıldığında kendine özgü ekşi tadı ortaya çıkmaktadır  Genel olarak tropik ülkelerde de yetiştirilmekle birlikte uygun koşullar olarak ılıman bölgeleri tercih etmektedir  Demirhindi ‘ninFaydaları: - Bağırsak faaliyetlerini düzenler  - Sindirim bozukluğuna iyi gelir  - Ferahlatıcı etkiye sahiptir  - Baharat olarak kullanılır  - Meyveleri besleyicidir  - Bağırsak solucanlarının düşürülmesinde yardımcı rol oynar  Demirhindi Demirhindi, (Tamarindus indica), baklagiller (Fabaceae) familyasından Afrika kökenli olmakla birlikte öteden beri bütün tropikal ülkelerde, özelliklede Hindistan ve Mısır'da yetiştirilen ağaç türü  Demirhindi, 20-25 m boyunda büyük bir ağaçtır  Çiçekleri dalların ucunda sarı ya da kırmızımsı salkımlar halinde bulunur  Yaprakları yem olarak kullanıldığı gibi kaynatılarak içilen suyu solucan düşürücü olarak da kullanılır  Meyveleri yenebilir ve iç yumuşatıcıdır; ayrıca reçel ve içit yapımında da yararlanabilir  Kullanımı Demirhindi ağacının olgunlaşmış meyveleri baharat olarak kullanılır  Tadı ekşi olan bu baharat çok besleyicidir  Birçok yemeğe, salatalara, çorbalara, turşulara katılır  Üzerine toz şeker serpiştirilerek çiğ olarak da tüketilebilir  Ayrıca içki üretiminde, reçel ve şerbet yapımında da kullanılır  Demirhindi meyvesinin müshil ve iç yumuşatıcı bir etkisi vardır  Tahriş edici olmadığından tehlikesizce ve kolaylıkla kullanılabilir  20 - 60 gramı müshil etkisi gösterir  Çoğu zaman macun halinde alınır ve demirhindi macunu yapmak için 3 gr papatya tozu, 30 gr sinameki, 50 gr demirhindi yeterince şeker şurubuyla karıştırılır  Afrika mutfağında yaygın olarak kullanılmakla birlikte bugün Hint Asya ve Latin Amerika mutfağında da yemeklere verdiği ekşi tadı ve koyu rengi ile yer almaktadır   | 
|   | 
|  | 
|  |