Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Fizik / Kimya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hız, mekanik

Mekanik - Hız

Eski 10-20-2009   #1
Şengül Şirin

Mekanik - Hız

Mekanik - Hız

Mekanik

HAREKET: Duran bir cisim yerdeğiştirdiğinde hareket etmiş olur Cisimlerin hareketleri başka başkadır Belki bir demiryolu üzerinde ilerleyen tren ile , o- tren içinde kompartımanlar arası yürüyen bir insanın hareketleri değişiktir Cisimler hareket ederken belli noktalardan geçerler İşte geçtikleri bu noktaların birleşimi o cismin hareket yörüngesini oluşturur Cisimler hareket halindeyken bir yol katederler Bu yol uzunluk ölçüsü birimiyle ölçülür

Hız
Cisimlerin bir zaman birimi içinde katettikleri yola hız denir Zaman birimleri saniye , dakika ve saat tir Hız katedilen yolla , birim zamanıı çarpımı sonucu bulunur Örneğin bi cisim 1 saniye içinde 4 metrelik bir yo katetmişse , hızı 4 m/saniye ' dir
Bir doğru üzerinde hızı değişme -den hareket eden çişimin düzgün bir doğru hareketi vardır Eğer bir cisim, aynı zaman dilimlerinde, aynı uzaklığı katetmiyorsa değişen bir hareketi var demektir Öte yandan bir cisim, aynı zaman dilimlerinde aynı oranda hızını değiştiriyorsa, düzgün değişen doğru hareketi var demektir

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com