Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Fizik / Kimya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları

Eski 10-19-2009   #1
Şengül Şirin

İŞ

Sırtında yük taşıyan bir taşımacıyı , arabayı çeken bir atı , pistonlara hareket veren bir motoru düşünün Her biri kuvvet harcıyor Ve kuvvet aracılığıyla hakim oldukları cisme bir hareket veriyorlar Bu cisimlere hareket verdiklerine göre , bir iş yapıyorlar Burada anlaşılıyor ki , cisimlere verilen kuvvet, o cisimleri harekete geçiriyorsa iş yapıyor demektir İş iki ana unsurla orantılıdır Bunlaradan biri kuvvet diğeri de yoldur Her ikisi de ne kadar büyük olursa iş de o oranda büyük olur Bu orantıyı formüle edersek şu sonucu elde ederiz

İş = Kuvvet x Yol
Şimdi sırayla iş birimlerini inceleyelim İş birimlerinden biri Erg' dir
Bir cisim 1 dinlik bir kuvvetle , 1 cm hareket ediyorsa, 1 Erg' lik iş yapmış demektir
Bir diğer iş birimi de kilogrammetre'dir Bir cisim birkg'lık bir
kuvvetle , 1 metre hareket ediyorsa 1 kg' lık iş yapılmış demektir İş birimlerinden biri de Joule' dir 1
Nevvton' luk bir kuvvet, bir cismi 1 metre hareket ettirebil-
mişse 1 Joule' luk bir iş yapmış demektir
Watt Saat de bir iş birimidir Bir Watt Saat, 3600 Joule' e eşittir Genellikte elektrikte kullanılan bir birim daha vardır, o da
kilovatsaat' tir 1 KWh = 1000 Wh

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com