![]() |
Dikensiz Gül Bahçesi |
![]() |
![]() |
#1 |
b@ron
|
![]() Dikensiz Gül BahçesiDikensiz gül bahçesi Bir varmış, bir yokmuş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir gün; - Başkalarının bahçelerine gideceğime kendim bir gül bahçesi yetiştireyim, diye düşünmüş ![]() Çok kısa zamanda düşündüğünü gerçekleştirmiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Allah Allah! Ben sadece gökyüzünde gökkuşağı olur zannediyordum ![]() ![]() Gel zaman, git zaman Gül Dağı’nın güzelliği dillere destan olmuş ![]() ![]() ![]() ![]() -Benim olduğum bir yerde nasıl böyle bir güzellik olur! Bütün güller uyusun, dikenleri mızrak gibi büyüsün, deyip kara kanatlarıyla şöyle bir geçmiş Gül Dağı’nın üzerinden ![]() En güzel şarkılarını söylemek için sabah erkenden kalkan Sarı Bülbül, gördükleri karşısında şaşırıp kalmış ![]() ![]() Kötü haber çabuk duyulur, derler ![]() ![]() ![]() ![]() Sarı Bülbül olup bitenleri anlatmış ![]() ![]() ![]() - Bülbül kardeş, bütün dikenleri yok etmeye ne benim göz yaşlarım yeter ne de pınarların suları ![]() ![]() ![]() ![]() Sarı Bülbül, kanatlarına sarılıp yalvarmış Sevgi Perisi’ne; - Ne olursun söyle çaresini! Bu uğurda canımı vermeye hazırım ![]() ![]() ![]() Sevgi Perisi anlatmaya başlamış; - Kafdağı’nda bir Sevgi Denizi vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sevgi Perisi bunları söyler söylemez Sarı Bülbül deli gibi uçmaya başlamış güneşe doğru ![]() ![]() - Ey güzel bülbül, daha fazla yaklaşma yanarsın! Ne derdin varsa söyle de yardımcı olalım, demiş ![]() Sarı Bülbül de anlatmış Sevgi Perisi’nin söylediklerini ![]() ![]() - Tamam canını sıkma ![]() ![]() ![]() ![]() Sarı Bülbül büyük ümitlerle Gül Dağı’na dönmüş ve beklemeye başlamış ![]() ![]() ![]() ![]() Kendine gelir gelmez hem sevinmiş hem de şaşırmış ![]() ![]() ![]() Gül Dağı eskisinden daha güzel olmuş ![]() ![]() “Güle can ver, Bülbül ol güle can ver ![]() Gül senden can isterse, Sen güle güle can ver ![]() Gül Dağı’nın eskisinden daha güzel olduğunu ve Sarı Bülbül’ün neşeyle şarkı söylediğini gören Sevgi Perisi de çok mutlu olmuş ![]() - Masalcı kardeş, güllere en çok benzeyen varlıklar çocuklardır ![]() ![]() Ben de o gülleri annelerinize verdim, gül yanaklarınıza takmaları için ![]() ![]() ![]()
![]() |
Cevap : Dikensiz Gül Bahçesi |
![]() |
![]() |
#2 |
peri
|
![]() Cevap : Dikensiz Gül Bahçesiben bunu her okumada çok etkılenmışımdır ellerıne saglık olsun ![]()
Yüreğin varsa karşılıksız da seversin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Korkun ne olabilir ki? Kaybetmek mi? Hep yalnız değilmiydik zaten ![]() ![]() ![]() Seviyorum demek önce onsuz olmayı kabullenmektir Varlığı armağansa yokluğu ceza deği Varlığının değerini bilmektir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|