Arpa Şehriyeli Et Yahnisi |
10-17-2009 | #1 |
Şengül Şirin
|
Arpa Şehriyeli Et YahnisiArpa Şehriyeli Et Yahnisi Malzemeler 2 çorba kasığı margarin 2 su bardağı arpa şehriye 2 çorba kasığı kuşbaşı et 2 adet biber 10 adet arpacık soğan 2 adet domates 2 su bardağı su 1 adet defne yaprağı Kimyon, karabiber Tuz Tarifi Margarini tencereye alıp eritin 2 su bardağı arpa şehriyeyi ekleyip, karıştırarak kavurun 2 çorba kasığı eti ekleyin Birkaç dakika daha kavurup, ince doğranmış biber ve arpacık soğanını ilave edin Domatesleri küp biçiminde doğrayıp, tuzla birlikte tencereye ekleyin Tüm malzemeleri karıştırıp, 2 su barda suyu ilave edin Defne yaprağını da tencereye koyup, 20 dakika pişirin Tencereyi ateşten alıp defne yaprağını tencereden çıkarın Kimyon ve karabiberi serpin Sıcak servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|