|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
demeye, geç, kalanların, seni seviyorum, öyküsü |
![]() |
"Seni Seviyorum" Demeye Geç Kalanların öyküsü |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() "Seni Seviyorum" Demeye Geç Kalanların öyküsü"Seni seviyorum" demeye geç kalanların öyküsü Modern dünyanın kadın-erkek ilişkilerini masaya yatıran ve özensizlik nedeniyle kısa sürede biten aşkları esprili bir dille işleyen ''Geç Kalanlar'' adlı oyun yarın dünya prömiyeriyle izleyici karşısına çıkacak ![]() Ankara Devlet Tiyatrosu'nun yeni oyununu, tiyatro sanatçısı Pervin Ünalp kaleme aldı ![]() ![]() ![]() Reji yardımcılığını Zeki Gürdal Karaoğlu, reji asistanlığını ise Miraç Elligram'ın üstlendiği yapıtın dekor tasarımını Işın Mumcu, giysi tasarımını Sevgi Türkay gerçekleştirdi ![]() ![]() Şinasi Sahnesi'nde sahne alacak olan yapıt, 17 ve 18 Ekimde de izlenebilecek ![]() ''3 yılda ne yaşanıyorsa yaşanıyor" Yönetmen Nesrin Üstkanat, ''Geç Kalanlar'' adlı oyunla ilgili, eserin ilk reji denemesi olduğunu ifade etti ![]() Eseri kaleme alan Pervin Ünalp'in de tiyatro oyuncusu olduğunu, bunun da kendilerine avantaj sağladığını belirten Üstkanat, ''Bu yapıt bir ekip çalışması olarak ortaya çıktı ![]() ![]() Oyunun bugüne kadar hakkında sayısız yapıt ortaya konulan kadın-erkek ilişkilerini bir kez daha masaya yatırdığını anlatan Üstkanat, eserle ilgili, ''Onun için bizim de çok yeni bir şey söylememize olanak yoktu ![]() ![]() İlk perdede erkeğin, ikinci perdede kadının hissettiklerini işlediklerini ifade eden sanatçı, oyunu şöyle özetledi: ''İlişkilerde birbirimizi değiştirmeye çalışıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() Bütün bunlar da iletişimsizlikten kaynaklanıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Esere sürpriz final Yapıtın yönetmen yardımcılığını üstlenen Zeki Gürdal Karaoğlu da oyunun evrensel bir eser olduğunu vurgulayarak, ''Bu oyun Türkiye'de geçmiyor, belli bir yerde de geçmiyor ![]() ![]() Eserin bütün ekibin katkısıyla ortaya çıktığını, oyunu ''lezzetli kılan'' ögenin de bu olduğunu dile getiren Karaoğlu, ''Eser iki perdede gelişiyor ve iki bakış açısıyla anlatılıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Seyircinin karşısına hem kendilerinden çok şeyler bulacakları hem biraz da kafalarının karışacağı bir eserle çıktıklarını anlatan Karaoğlu, günümüz ilişkilerini özetleyen bu oyuna tüm sanatseverleri davet ettiklerini sözlerine ekledi ![]()
![]() |
|