![]() |
Sokaksız "City"ler! |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() Sokaksız "City"ler!Geniş asfalt yolların iki yanına sıralanmış hepsi yepyeni dev binalar ![]() ![]() ![]() ![]() Nerdeyse ıssız ortalık! Oysa öğleden sonra 4 suları ![]() ![]() ![]() Çok uzakta bir güvenlik görevlisi dikkatimi çekiyor ![]() Bir iki kamyonet, bir iki de sürücüsü kadın özel araba geçiyor ![]() Söylendiğine göre çok canlı bir hayat var burada ![]() ![]() ![]() Peki nerede? Uzun uzun bakıyorum etrafıma ![]() Şık fakat soğuk ruhlu bir bilimkurgu filminde gibiyim ![]() İstanbul'un yeni yapılaşma alanlarından biri burası ![]() ![]() ![]() Çok geniş caddelerin çevresine serpiştirilmiş adlarında "city"ler, "town"lar bulunan sitelerden oluşuyor ![]() Güzel! Temiz! Kaliteli! İçlerinde bin bir türlü sosyal etkinlik var ama ![]() ![]() Dışarıda sokak yok! Belli ki bu evlerde yaşayanlar çeşit çeşit "yer"lere çıkıyorlar ama "sokağa çıkmıyor" lar! Orada oturan arkadaşıma "çocuklar ne yapıyorlar?" diyorum ![]() Öyle ya, onlarca kuşak çocukluğunu sokakta geçirmiş, sokağı arkadaş bellemiş, hava kararınca bile evden içeri girmek istememiştir ![]() Gülüyor arkadaşım: "Ne yapacaklar! Küçükler kreşte, ötekiler okul, dershane işkencesinde ![]() ![]() ![]() Ah, çekiyorum içimden ![]() Kıyısından köşesinden özgürlük hissi nerede peki? Sokaksız bilinir, öğrenilir mi bu his? Sonra o güzelim semt ruhu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sokaksız nasıl serpilir bunlar? Herkes biraz ötedeki "alışveriş ve yaşam merkezi"nde ![]() ![]() ![]() Oraya güvenlik kontrolünden geçip giriyor, filtrelerden geçmiş havayı soluyor, atrium mimarisinin ışığıyla aydınlanıyorlar ![]() Ne yalan söylemeli! Ben de seviyorum oraları! Ama hiçbir alışveriş merkezinde, içimde önü alınmaz kıpırtılar, ıslık çalarak yürüyemedim! Bu "modern kent"in yollarında dolaştıkça ![]() ![]() ![]() İçim sıkılıyor ![]() İçim sıkıldıkça da, kendi kendime diyorum ki; "hayat seninle dalgasını geçer, çok geçmez, böyle bir yerde oturmaya başlarsın, hem de bayıla bayıla!" Son çare olarak şiire sığınıyorum ![]() Nasıldı Ahmet Telli'nin o güzelim şiiri? "Anısı biz olalım bu sokakların Öpüşmediğimiz tek saçak altı Hiçbir otobüs durağı kalmasın Biz yürüyelim, kent güzelleşsin" Haşmet Babaoğlu / Sabah
![]() |
|