![]() |
"Seviyorum, Ah Bir de Hoşlansam!" |
![]() |
![]() |
#1 |
GöKKuŞaĞı
![]() |
![]() "Seviyorum, Ah Bir de Hoşlansam!""Garip şey" dedi arkadaşım; "yurtdışındayken ilişkimiz müthiş bir aşk olup çıkıyor ![]() ![]() ![]() Havadan sudan konuşurken birdenbire yeni ilişkisine getirmişti lafı ![]() ![]() Fakat erkeklerin dertleşmeleri kadınların kendi aralarında hemen bir "grup terapi" ortamı kuruvermesine benzemez ![]() Oysa biz erkekler ya çok basmakalıp konuşuyoruz ya da konuyu en haşin yerinden deşmeye kalkışıyoruz ![]() O yüzden suskun kalmak istedim ![]() Ama ağzımdan şu cümle çıkıverdi: "Yabancı ülke bazılarımız için yabancı bir evren gibidir ![]() Arkadaşım "evet!" dedi, "sevgilim tam da böyle davranıyor!" O zaman sordum: "Seni esas olarak rahatsız eden ne?" Cevap hızla ve titreyen bir sesle geldi: "Alttan alta sürekli eleştiriyor beni ![]() ![]() *** Arkadaşımı dinledikten sonra düşündüm de ![]() ![]() ![]() Farkında mısınız? Hâlâ Hamlet gibi kuşkulanıyoruz ![]() ![]() Hâlâ Macbeth gibi içimizi kemiriyor iktidar hırsı ![]() ![]() ![]() Bizim kıskançlığımız Othello'nunkinden farklı değil! Allah'tan artık Desdemona yerine içimizdeki aşkı öldürmeye çalışıyoruz ![]() ![]() ![]() Değişen şey, duygularımızı ve arzularımızı yaşama biçimimiz! Mesela hâlâ şiddetle sevilmek ve beğenilmek istiyoruz ![]() ![]() Ama kimin aklına gelirdi; bir çağ gelecek ve ![]() ![]() Bir türlü tam olarak beğenemediğimiz birine bağlanıp seveceğiz ![]() ![]() Birini beğeneceğiz ama sevemeyeceğiz ![]() ![]() ![]() Bu çelişki birkaç kuşak öncesinin anlayacağı bir şey midir? *** Manzara şu sanırım ![]() ![]() Hoşlanmak, beğenmek denilen şey özünde sosyal kodlarla beslenen bir duygu ![]() ![]() ![]() ![]() Sevmek ![]() ![]() ![]() Ah, sevmek hız demek! Bir anafor sanki ![]() ![]() ![]() İnsanı içine çekip alıyor ![]() Ya da bir yaraya merhem, bir hastaya hekim olarak geliyor aşk! Ve ancak ilişki başladıktan sonra göz gözü görür oluyor! O zaman da ![]() ![]() Yukarıda dile getirmeye çalıştığım yorucu çelişki başlıyor ![]() En çok da kadınlar zorlanıyor sanırım ![]() Hem popüler kültürün "hoşluk" kriterlerine çok bağlı kadınlar, hem de adamın huyu suyu ortaya çıkıncaya kadar kalpleri kör oluyor! Sonra ![]() ![]() ![]() Bir dakika! Konu sertleşiyor! En iyisi susmak! Haşmet Babaoğlu/ SAbah
![]() |
|