![]() |
İki Gezgin Meleğin Hikayesi |
![]() |
![]() |
#1 |
bukett
|
![]() İki Gezgin Meleğin HikayesiİKİ GEZGİN MELEĞİN HİKAYESİ İki Gezgin Melek, geceyi geçirmek için oldukça varlıklı bir ailenin evinin kapısını çalmışlar ![]() üslupla,meleklere yatacak yer olarak koca malikanenin konuk odalarından birini vermek yerine, soğuk bodrumundaki küçük bir köşeyi göstermiş ![]() Melekler buz gibi odanın soğuk ve sert zemininde kendilerine yatacak bir yer hazırlamaya çalışırken, Yaşlı Melek duvarda bir delik görmüş ve kalkıp deliği onarmaya girişmiş ![]() hareketinin nedenini sorunca, Yaşlı Melek hafifçe gülümsemiş: Herşey, her zaman, göründüğü gibi değildir ![]() ![]() ![]() Sabah malikaneden ayrılan melekler, gece bastırınca bir kez daha kalacak yer bulmak umuduyla, bu defa çok fakir bir çiftçi ailesinin kapısını çalmışlar ![]() Son derece misafirperver olan fakir karı koca, sofralarında ne var ne yoksa meleklerle paylaştıktan sonra, onlara rahatça uyumaları için kendi yataklarını vererek yanlarından ayrılmışlar ![]() Sabah güneş doğduğunda,melekler zavallı karı kocayı gözyaşları içinde bulmuşlar: Yegane geçim kaynakları olan tek inek de tarlalarının ortasında cansız yatmaktaymış ![]() Genç Melek bu sefer iyice öfkelenerek Yaşlı Meleğe isyan etmiş: Bunun olmasına nasıl izin verebildin ?! O varlıklı kaba adamın herşeyi vardı ama sen kalktın ona yine de yardım ettin ![]() fakir ailenin ise o tek inekten başka hiçbir şeyleri yoktu;buna rağmen onu bile paylaşmaya gönüllü oldular ![]() izin verdin!? Bunun üzerine Yaşlı Melek, Genç Meleğe dönerek şu cevabı vermiş: Herşey, her zaman, göründüğü gibi değildir ![]() O zengin malikanenin bodrumunda kaldıgımız gece, duvardaki deliğin dibinde külçe külçe altın saklı olduğunu farkettim ![]() sahibi bu kadar açgözlü olduğu için ve kendisine verilmiş şans sayesinde edindiği zenginliğin bir parçasını bile paylaşmaya yanaşmadığı için, ben de o deliği öyle bir kapatıp mühürledim ki artık arayıp bulsa da açamaz ![]() Ve devam etmiş: Sonra, dün gece biz çiftçi ailesinin yatağında uyurken, Ölüm Meleğinin o çiftçinin karısını almaya geldiğini gördüm ![]() Ben de onun yerine Ölüm Meleğine ineği verdim ![]() Yaşlı Melek, gülümseyerek bir kez daha eklemiş: Herşey, her zaman, göründüğü gibi değildir ![]() Bazen, işler istediğimiz gibi sonuçlanmadığında, aslında bizim de başımıza gelen tam da budur işte ![]() gereken şey sadece, her sonucun her zaman sizin lehinize olduğuna güvenmektir ![]() Bunun böyle olduğunu, ancak belirli bir zaman sonra öğrenebilecek olsanız bile Bazı insanlar, Hayatımıza girerler Ve çabucak çıkarlar ![]() ![]() Bazıları ise, Dostumuz olur Ve bir süre orada kalırlar ![]() ![]() Yüreklerimizde O güzel ayak izlerini bırakarak ![]() ![]() Ve bu, İyi bir dost kazandığımız için, Bir daha asla Eskisi gibi olmayacağız demektir! Dün, tarih oldu ![]() Yarın, bir gizemdir ![]() Bugün ise bir armağan ![]() Bu yüzden İngilizcede present, hem şu an hem de armağan anlamına gelir! Bence bu çok özel bir şey ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tadını çıkarmaya bakın ![]() ![]() ![]() Bil ki tam şu anda birisi seni düşünüyor ![]() birisi sana değer veriyor ![]() birisi seni özlüyor ![]() birisi seninle olmak istiyor ![]() birisi senin başının belada olmadığını umuyor ![]() birisi ona verdiğin destek için sana minnettar ![]() birisi elini tutmak istiyor ![]() Birisi senin adına herşeyin iyi sonuçlanmasını ümit ediyor ![]() birisi senin mutlu olmanı istiyor ![]() birisi senin onu bulmanı diliyor ![]() birisi senin başarılarını kutluyor ![]() birisi sana bir armağan vermek istiyor ![]() birisi SENİN bir armağan olduğunu düşünüyor ![]() birisi seni seviyor ![]() birisi senin gücüne hayranlık duyuyor ![]() birisi seni düşünüyor ve gülümsüyor ![]() birisi üzerinde ağladığın omuzun kendi omzu olmasını istiyor ![]() BİRİSİNİN, SENİN BU MESAJI ONA GÖNDERMENE İHTİYACI VAR ![]() Kimseden umutlarını almayın ![]()
|