Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
avrupada, siyasi, yapı

Avrupada Siyasi Yapı

Eski 10-07-2009   #1
Şengül Şirin

Avrupada Siyasi Yapı

SİYASİ YAPI

- Ortaçağ Avrupa'sında en önemli siyasi güç, Frank İmparatorluğuydu
- Frank İmparatorluğunun temeli Merovenjler zamanında atıldı (Bu hanedan zamanında İspanya müslümanları, Puvatya Savaşında (732) Franklara yenildiler Daha sonra Karolenjler yönetime egemen oldular

- Karolenjler yönetiminde kardeş kavgalarına Strazburg Yemini ile son verilmesine rağmen savaşlar yeniden başladı
- Verdün Anlaşması (843) ile Frank İmpluğu parçalandı ve bugünkü Fransa, Almanya ve İtalya devletlerinin temeli atıldı
- Frank İmpluğunun parçalandığı IX yy da Normanlar kuzeyden gelerek Avrupa'yı istilaya başladılar
- Normanlar, Feodalitenin İngiltere ve İtalya'ya geçmesine neden oldular Arapların çekilmesiyle de İspanyaya geçti

ORTAÇAĞDA---Avrupa'da:

Fransa'da--- Frank İmparatorluğu
Almanya'da ---Mukaddes Roma Germen İmparatorluğu
İstanbul'da--- Bizans İmparatorluğu en güçlü devletlerdi
Mukaddes Roma-Germen İmparatorluğu ile Papa arasında tevcih (din adamlarını atama)kavgaları yaşandı

İNGİLTERE

-Kavimler Göçüyle birlikte İngiltere'de yedi krallık kuruldu(Briton, İskoç, Galler (vs)
-Yurtsuz Jan, halkın baskısıyla 1215 yılında Magna Carta’yı (Büyük Şart) ilan etti
-Buna göre halkın rızası olmadan vergi alınmayacak, özgürler haksız yere tutuklamayacak, hapis ve sürgün edemeyecekti
-Bu belge Avrupa’da ilk demokrasi hareketi ve ilk Anayasa Kabul edilir
-Bu fermandan sonra İngiltere’de Parlâmento açıldı (1295)
-Lordlar ve Avam Meclisi

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com