Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dönemi, gerileme, imahmut

Gerileme Dönemi I.Mahmut Dönemi

Eski 10-06-2009   #1
Şengül Şirin

Gerileme Dönemi I.Mahmut Dönemi

GERİLEME DÖNEMİ IMAHMUT DÖNEMİ

1Mahmut '

SAVAŞLAR:

1)- 1736-1739 OSMANLI- AVUSTURYA+RUSYA SAVAŞLARI:

Sebep: Rusya ve Avusturya'nın Osmanlı'ya karşı ittifak kurmaları ve Rusların Azak kalesini ele geçirmeleri
Savaş: 1736'da Rusya ile başlayan savaşa Avusturya'da katıldı Osmanlı Devleti iki devlete karşı da başarılar kazandı
Sonuç: Her iki Devlet ile Osmanlı Devleti arasında

BELGRAT ANTLAŞMALARI imzalandı (1739)

Maddeleri:

1- Avusturya'dan Pasarofça antlaşmasıyla verilen yerler geri alındı
2- Ruslar Azak Kalesini yıkmayı ve Azak Denizinde savaş ve ticaret gemisi bulundurmamayı kabul etti

NOT: Belgrat Antlaşması Osmanlı Devletinin Batıda imzaladığı son KAZANÇLI antlaşmadır

NOT: Belgrat antlaşmaları sırasında Fransa Osmanlıların lehine arabuluculuk yapmıştı Bunun karşılığı olarak 1740 yılında I Mahmut tarafından Fransa'ya verilen KAPİTÜLASYONLAR sürekli'' hale getirildi

2)- OSMANLI-İRAN SAVAŞLARI:

1639 yılında imzalanan KASR-I ŞİRİN antlaşmasından sonra durulan Osmanlı-İran ilişkileri İran'daki iç karışıklıklardan yararlanmak isteyen Osmanlıların İran'a saldırmasıyla yeniden bozulmuş, zaman zaman süren savaşlardan kalıcı bir sonuç elde edilememiştir

1746 yılında Kasr-ı Şirin Antlaşmasındaki sınırlar kabul edilerek savaşlara son verilmiştir
'''

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com