|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
denetçi, hakkında, kanunu, olabilecekler, tasarısı, ttk |
![]() |
Denetçi Olabilecekler Hakkında TTK Kanunu Tasarısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Denetçi Olabilecekler Hakkında TTK Kanunu TasarısıTÜRK TİCARET KANUNU TASARISI Alıntı II - Denetçi olabilecekler Madde 400 - (1) Denetçi, ancak üyeleri, yeminli malî müşavir veya serbest muhasebeci malî müşavir sıfatını taşıyan bir bağımsız denetleme kuruluşu olabilir ![]() ![]() ![]() ![]() D) Denetçi Madde 635 - (1) Anonim şirketin denetçiye ve işlem denetçileriyle denetime ve özel denetime ilişkin hükümleri limited şirkete de uygulanır ![]() -------------------- TÜRKİYE DENETİM STANDARTLARI VE KAMU GÖZETİMİ KURUMU KANUNU TASARISI Alıntı Tanımlar MADDE 2- (1) Bu Kanunun uygulanmasında; a) Başkan: Türkiye Denetim Standartları ve Kamu Gözetimi Kurumu Başkanını,§ b)§ Bağımsız denetçi: Bağımsız denetim yapmak üzere, Kurumun gözetimi altında Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) tarafından meslek mensupları arasından özel denetçi ve işlem denetçileri dahil yetkilendirilen kişileri, c) Bağımsız denetim: Finansal tablo ve diğer finansal§ bilgilerin, finansal raporlama standartlarına uygunluğu ve doğruluğu hususunda, makul güvence sağlayacak yeterli ve uygun bağımsız denetim kanıtlarının elde edilmesi amacıyla, denetim standartlarında öngörülen gerekli bağımsız denetim tekniklerinin uygulanarak defter, kayıt ve belgeler üzerinden denetlenmesi ve değerlendirilerek rapora bağlanmasını, ç) Bağımsız denetim kuruluşu: Bağımsız denetim§ yapmak üzere, Kurum tarafından yetkilendirilen anonim şirket şeklinde örgütlenmiş kuruluşu, TÜRK TİCARET KANUNUNUN YÜRÜRLÜĞÜ VE UYGULAMA ŞEKLİ HAKKINDA KANUN TASARISI Alıntı VII- Denetleme MADDE 27- (1) Türk Ticaret Kanununun 400 üncü maddesinde öngörülen denetçi, anonim, limited ve sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketin yetkili organı tarafından en geç 31/1/2009 tarihine kadar seçilir ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
Cevap : Denetçi Olabilecekler Hakkında TTK Kanunu Tasarısı |
![]() |
![]() |
#2 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Denetçi Olabilecekler Hakkında TTK Kanunu Tasarısı(2) Türk Ticaret Kanununa göre seçilen denetçi, denetimini Türk Ticaret Kanununa göre yapar ![]() ![]() (3) Birinci fıkra uyarınca görevleri ve organ sıfatları son bulan denetçinin veya denetçilerin, 6762 sayılı Kanuna göre toplantıya çağırdıkları genel kurullar toplanır ve azlık, 6762 sayılı Kanunun 367 nci maddesine göre görevleri sona eren denetçilere başvurmuşsa, o prosedüre devam olunur ![]()
![]() |
|