Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi > Polemik

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilmiyor, dediğini, kemal, yaşar

Yaşar Kemal, Ne Dediğini Bilmiyor

Eski 09-28-2009   #1
delishhhh

Yaşar Kemal, Ne Dediğini Bilmiyor

Yaşar Kemal iki ileri bir geri!
Osmanlı torununun cenaze töreninde hızını alamayan 86 yaşındaki yazarın “Cumhuriyet başımıza bela oldu” dediği iddia edildi

AKP’nin sözde Kürt açılımı çerçevesinde gizli görüşmeler yaptığı ünlü yazar Yaşar Kemal, yine tartışma konusu oldu Önceki gün toprağa verilen 2Abdülhamit’in torunu Osman Ertuğrul için düzenlenen cenaze törenine katılan 86 yaşındaki Kemal’in, skandal sözlere imza attığı iddia edildi

‘Galiba’lı açıklama
Kemal’in, gazetecilerin Osman Ertuğrul’u sorması üzerine, ”Sultan Hamit’in yerine daha iyi padişah olurdu, muhteşem padişah olurdu, Cumhuriyet başımıza bela olmasaydı İyi bir adamdı Beraber 15 - 20 gün bir yerde kaldık, dosttuk“ diye yanıt verdiği öne sürüldü Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kemal Habertürk’e çelişkili açıklamalarda bulundu Kemal, “Dostluk anısına katıldığım cenazede olaya bir politik boyut vermeye çalışarak üstüme gelen kameralara, ’Ben de gazeteciyim Cenazede böyle sorular mı sorulur’dedim Sonra da o öfkeyle, ’Ne dememi istiyorsunuz? Abdülhamit’ten daha iyi padişah olurdu, bu Cumhuriyet belası olmazdı Böyle dememi mi istiyorsunuz?’dedim galiba Bunu ciddiye alan varsa üzülürüm” Yaşar Kemal’in bu sözlerine siyasilerden sert tepki geldi

Cevabını vereceğiz
CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, sorulması üzerine, “Yorumlamak bile istemiyorum Yorumlanacak bir laf değil” yanıtını verdi Öymen, “Herhangi bir Türk aydınının Cumhuriyete karşı bir tavır sergilediği gibi anlaşılan sözlerinin amacını aştığını düşünüyorum” şeklinde konuştu MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır ise, “Bunun cevabını vereceğiz Bir moda oldu devlete, millete, Cumhuriyet’e hakaret etmek Bunu kabul edemeyiz Bir yazar, bir aydın hassasiyeti olarakta göremeyiz” dedi

Kendini böyle savundu
“Abdülhamit’ten daha iyi padişah olurdu, bu Cumhuriyet belası olmazdı Böyle dememi mi istiyorsunuz? dedim galiba”

Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Yaşar Kemal, Ne Dediğini Bilmiyor

Eski 09-28-2009   #2
Şengül Şirin

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, sorulması üzerine, “Yorumlamak bile istemiyorum Yorumlanacak bir laf değil” yanıtını verdi Öymen, “Herhangi bir Türk aydınının Cumhuriyete karşı bir tavır sergilediği gibi anlaşılan sözlerinin amacını aştığını düşünüyorum” şeklinde konuştu MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır ise, “Bunun cevabını vereceğiz Bir moda oldu devlete, millete, Cumhuriyet’e hakaret etmek Bunu kabul edemeyiz Bir yazar, bir aydın hassasiyeti olarakta göremeyiz” dedi

çok doğru demişler

Eski 09-28-2009   #3
Aragorn561

adam yaşlandı ya

teşekkürler

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com