![]() |
F Klavye Q Klavyeye Karşı |
![]() |
![]() |
#1 |
yesimciwciw
|
![]() F Klavye Q Klavyeye Karşı![]() F KLAVYE Q KLAVYEYE KARŞI İzmir'deki Bayraklı Halk Eğitim Merkezi Türkçe için özel hazırlanan F klavyenin yeniden yaygınlaştırılması için kampanya başlattı ![]() Eğitim Merkezi'nin Bilgisayar Öğretmeni Erdoğan Mert, "Bilgisayar kurslarımızda 130 yıllık İngilizce Q klavyeyi hayatımızdan çıkartıp, standartlara uygun Türkçe F klavyeye dönüş yapacağız" dedi ![]() Demokratik açılım, Ermeni açılımı derken, Bayraklı Halk Eğitim Merkezi de son günlerde tartışılan açılım modasına yeni bir boyut kazandırdı ![]() ![]() Merkezin Bilgisayar Eğitmeni ve projenin fikir babası Erdoğan Mert, "1955 yılından beri, dünyanın en bilimsel klavyesi olarak kabul edilen milli F klavyemiz, ülkemize sayısız hızlı ve doğru yazma şampiyonlukları kazandırdığı halde, yanlış politikalar nedeniyle unutulmaya yüz tuttu ![]() ![]() Q klavye hayatımızdan çıkacak Dünya genelinde 130 yıldır kullanılan Q klavyenin, Amerika için bile verimsiz olduğunu belirten Mert, "Q klavye on parmak tekniğine göre hazırlanmadığı için yazımı oldukça zordur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mert, yapılan uluslararası hızlı yazma yarışmalarında F klavye ile yazan yarışmacıların başarıya ulaştığını, en son Bilgi İşlem Federasyonu'nun düzenlediği 2009 Pekin Hızlı Yazım Yarışması'nda, F klavye kullanan Türk temsilcilerin 1'ncilik, 3'ncülük ve 4'ncülük elde ettiğini söyledi ![]() ![]() ![]()
![]() |
Cevap : F Klavye Q Klavyeye Karşı |
![]() |
![]() |
#2 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : F Klavye Q Klavyeye KarşıBen Q klavyeyi F klavyeye çevirip kullanıyorum zaten ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : F Klavye Q Klavyeye Karşıbenim F klavyem vardı ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aragorn561
|
![]() Cevap : F Klavye Q Klavyeye Karşıayıp ettin şengül abla (oğlum kap 2tane f şengül ablana diyecektim demedim :D) ben yapamam Q klavye ye çok zor alıştım :D teşekkürler
|