09-23-2009
|
|
b@ron
|
Ruh Eşi Gerçekten Var Mıdır?
Ruh Eşi” diye tanımlanan şeyin ne olduğuna iyi bakmak lazım Aşkı yaşarken, aşıkken o insanın ruh eşi olup olmadığını anlayamassınız Çünkü siz aslında sizin kültürünüze, sizin yetişme tarzınıza, sizin eğitiminize hiçte uygun olmayan birine aşık olabilirsiniz Aşk gözü kör eder Gözünüz açıldığı zaman ise, ben bunamı aşık olmuşum diye düşünebilirsiniz O sizin Ruh Eşiniz değildir ama en tutkulu aşkı da onunla yaşamış olabilirsiniz Şimdi geriye dönüp bakalım; Bu sizin ruh eşiniz mi? Bana göre değil Ama bir başkası da diyebilir ki o benim ruh eşimdi Tamam birlikte olamadık, bir ilişki yaşayamadık ya da ilişkimiz uzun sürmedi, kültürlerimiz uymadı ama o benim ruh eşimdi diyebilir Birde bu işin çerçevesini iyi çizmek lazım Ruh eşi diye tabir edilen şey, hep iyi anlaştığınız, herşeyi birlikte yaptığınız biri midir? Ya da kültürel anlamda, belki maddi anlamda size uyan biri midir Ruh Eşi Ya da sizi hep mutlu eden ama her anlamda mutlu eden(cinsel anlamda, ruhsal anlamda, maddi anlamda) kişi midir Ruh Eşi?
Bakın ilişkilerimizi seçerken ortaya bazı kriterler koyarız Aşıkken bu kriterler geçerli değildir ama bir süre sonra bu kriterler mutlaka geçerli olacaktır Nedir bu kriteler? Birini seçerken iyi bir işi, iyi bir kariyeri, iyi bir pozisyonu olacak, aile terbiyesi almış olacak, oturmayı kalkmayı bilecek, kitap okuyacak, dünya ile ilgilenecek, kadın ruhundan anlayacak, centilmen olacak, yakışıklı olacak, zeki olacak vs vs Matematikte bir formül vardır; bir olasılığın hesabı diğer bütün olasıkların birbiri ile çarpımı sonucu bulunur Elimizde 120 000 üniversite mezuu erkek var, yarısını zeki olarak kabul edelim 60 000 kişi kaldı Türkiye’de üniversite mezunlarının ancak %25′i iyi bir pozisyonda iş sahibi, bunuda hesaba katarsak kaldı geriye 15 000 kişi Elimizde hala 3 000 000 kadın var ve seçeneğimiz 15 000 ‘e indi Şimdi söylesinler bakalım Ruh Eşi’ni bulmak bu kadar kolay mı? Ruh eşi, ruh eşi diye aramak yerine, birlikte olduğumuz kişiyi ruh eşi haline getirebilme imkanımız var, bunu düşünmek lazım
|
|
|