Patlıcanlı Tübyaz |
09-23-2009 | #1 |
Şengül Şirin
|
Patlıcanlı TübyazPatlıcanlı Tübyaz Yapılışı sonderece kolay ve lezzetli bir patlıcan yemeği olan Patlıcanlı Tübyaz, fırında pişirilen yemeklerden birisidir Tek başına doyurucu bir yemek olmakla beraber, arasıcak olarak da servis edilebilir Malzemeler: 6-7 adet orta boy patlıcan 200 gram orta yağlı beyazpeynir 3 adet yumurta 1 adet büyük boy domates Yarım demet maydanoz 4 yemek kaşığı sıvıyağ 1 çay kaşığı tuz, karabiber 4 yemek kaşığı galeta unu 4-5 adet sivribiber Hazırlanışı: 1- Patlıcanları soyulmadan uzunlamasına ikiye bölün ve kaynayan tuzlu suya atın Hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün Ilınmasını bekledikten sonra bir çay kaşığı ile çekirdekli kısımlarını çıkarın 2- Çıkardığınız kısımları ince ince doğrayın ve bir kaba koyun Üzerine ezilmiş beyazpeynir, galeta unu ve yumurtayı ekleyin İnce kıyılmış maydanoz, rendelenmiş domates ve sıvıyağ ekleyip malzemeleri karıştırın Tuz ve karabiberi serpin 3- Hazırladığınız iç harcını patlıcanlara doldurun 4- Patlıcan dolmalarını yağlanmış fırın tepsisine dizin 5- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstleri kızarana kadar 25-30 dakika pişirin Domates ve sivribiberle süsleyerek servis yapın Afiyet olsun!
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|