Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kurumu, okuleğitim

Okul-Eğitim Kurumu

Eski 09-19-2009   #1
Şengül Şirin
icon111

Okul-Eğitim Kurumu

Okul-Eğitim Kurumu

Okul insanların özellikle de çocukların eğitilmek amacıyla toplandıkları yerdir Okul sözcüğü genellikle ilk ve ortaöğretimi kapsar Ama ABD, Kanada ve Türkiye gibi bazı ülkelerde kolej ya da üniversite düzeyindeki yükseköğretim kurumları da okul kapsamına girer Birçok ülkede, belirli bir süre için tüm çocukların yararlanabildiği, devlet desteğinde okullar vardır

Ama eğitim sistemlerinde ülkeden ülkeye büyük farklar gözlenmektedir Bazı ülkelerde zorunlu öğrenim için belli bir yaş sınırı konmuştur ABD'de çocuklar, değişik eyaletlerin yasalarına göre 1518 yaşma kadar okula devam etmek zorundadır Avrupa'da bu yaş 1516 arasında değişir

Ülkemizde temel eğitim 714 yaş arasındadır Dünyanın bazı yoksul ülkelerinde parasız ya da devlet desteğinde açılan okullarda okuma yazma ve basit aritmetikten başka pek bir şey öğretilmez Bazı azgelişmiş ülkelerde ise okula gitme zorunluluğu yoktur Ayrıca, parasız eğitim olanağının sağlanmadığı ülkeler de bulunmaktadır (ANAOKULU; EĞİTİM; ÖZÜRLÜLERİN EĞİTİMİ; ÜNİVERSİTE VE YÜKSEKOKULLAR maddelerinde konuyla ilgili daha ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz)

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com